Wat zijn seizoensgroenten?

Wat zijn seizoensgroenten?

Een seizoensgroente is een type groente wat in een bepaalde tijd (seizoen) van het jaar wordt geoogst. Wanneer je kijkt naar onze Nederlandse bodem zie je bijvoorbeeld dat in de lente de asperge goed groeit en in de winter de omstandigheden voor de witlof, spruitjes en boerenkool het beste zijn.

Door moderne technieken en verregaande kennis is het tegenwoordig mogelijk het jaar rond alle typen groente in de supermarkt te vinden. Seizoensgroenten bestaan dus niet meer zo erg als vroeger.

Het eten van seizoensgroenten is beter voor het milieu. Seizoensgroenten hoeven niet in een verwarmde kas te groeien en ze hoeven ook niet lang te worden bewaard. De transportbelasting is bovendien veel lager, de groenten hoeven immers niet geïmporteerd te worden uit een ver land. Dit voel je ook terug in je portemonnee. Kies dus vaker voor seizoensgroenten.

Diëtist Camella Bot beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Camella Bot, BSc Voeding en diëtiek, MA Health Food Innovation management, Diëtist & Eigenaresse Camellabot.nl

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Voeding Voeding

Wat zijn seizoensgroenten voor de herfst en winter?

Seizoensgroenten zijn gezond, lekker, goedkoper en ook nog eens goed voor het milieu. Maar weet jij welke groenten komen...

Diëten Diëten

Wat kan ik eten om het milieu zo veel mogelijk te sparen?

Dit is tegenwoordig een veel besproken onderwerp. Waar veel onderzoekers het over eens zijn is dat je het milieu het bes...

Medisch Medisch

Wat is de invloed van overgewicht op ons immuunsysteem?

Er is een duidelijke relatie te zien tussen overgewicht en ons immuunsysteem. Wat is deze relatie precies en wat kun je ...

Gezond leven Gezond leven

Wat is het verschil tussen honger, trek en eetdrang?

Vaak zeggen mensen dat ze honger hebben, terwijl dit niet altijd zo is. Wanneer je maag niet leeg en aan het knorren is,...

Gezond leven Gezond leven

Hoe kan ik voedselverspillin­g tegengaan?

Er wordt gemiddeld 34 kg aan voedsel per persoon per jaar weggegooid. Denk bijvoorbeeld aan brood, zuivel, groenten en f...

Toon meer (1102)