Geldt de glycemische index van voedsel op iedereen?

Geldt de glycemische index van voedsel op iedereen?

De glycemische index (GI) is een maat voor de snelheid waarmee een voedingsmiddel dat koolhydraten bevat wordt opgenomen in het lichaam.

De stijging wordt uitgedrukt ten opzichte van glucose. Langzame koolhydraten (minder dan index 55) veroorzaken een langzamere stijging van het bloedglucosegehalte en de glycemische index dan snelle koolhydraten (meer dan index 70).

De glycemische index van voedingsmiddelen en maaltijden worden op verschillende manieren beïnvloed door bereiding, rijpheid van een vrucht en de combinatie van verschillende voedingsmiddelen tijdens een maaltijd. De Gezondheidsraad geeft geen adviezen over de glycemische index omdat er nog veel discussie rondom dit onderwerp met betrekking tot de gezondheid is.

Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Professor Bink, Vertegenwoordigt gezondeten.nl

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Diëten Diëten

Wat is het laag glycemische dieet?

Het laag glycemische dieet of het GI dieet is gebaseerd op de snelheid waarmee koolhydraten worden afgebroken en als glu...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Wat is de Glycemische index?

De glycemische index meet hoe snel en in welke mate een koolhydraat de bloedsuikerspiegel verhoogt. Voedingsdeskundigen ...

Diëten Diëten

Hoe combineer je groenten met vlees en vis in het Montignac dieet?

Volgens het Montignac dieet mag je een aantal voedingsstoffen zoals vetten en koolhydraten niet tegelijk eten. Hierdoor ...

Voeding Voeding

Is agavesiroop beter dan honing?

De populariteit van agavesiroop is de laatste jaren enorm toegenomen, omdat het gezonder zou zijn dan honing of andere s...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Helpen eiwitten bij behoud van een gezond gewicht?

Eiwitten kunnen helpen bij het behouden van een gezond gewicht of om af te vallen. Uit onderzoek van de Universiteit uit...

Toon meer (406)