Geldt de glycemische index van voedsel op iedereen?

Geldt de glycemische index van voedsel op iedereen?

De glycemische index (GI) is een maat voor de snelheid waarmee een voedingsmiddel dat koolhydraten bevat wordt opgenomen in het lichaam.

De stijging wordt uitgedrukt ten opzichte van glucose. Langzame koolhydraten (minder dan index 55) veroorzaken een langzamere stijging van het bloedglucosegehalte en de glycemische index dan snelle koolhydraten (meer dan index 70).

De glycemische index van voedingsmiddelen en maaltijden worden op verschillende manieren beïnvloed door bereiding, rijpheid van een vrucht en de combinatie van verschillende voedingsmiddelen tijdens een maaltijd. De Gezondheidsraad geeft geen adviezen over de glycemische index omdat er nog veel discussie rondom dit onderwerp met betrekking tot de gezondheid is.

Bericht bewaren
Beoordeel
Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

DiëtenDiëten

Wat is het laag glycemische dieet?

Het laag glycemische dieet of het GI dieet is gebaseerd op de snelheid waarmee koolhydraten worden afgebroken en als glu...

VoedingsstoffenVoedingsstoffen

Wat is de Glycemische index?

De glycemische index meet hoe snel en in welke mate een koolhydraat de bloedsuikerspiegel verhoogt. Voedingsdeskundigen ...

DiëtenDiëten

Hoe combineer je groenten met vlees en vis in het Montignac dieet?

Volgens het Montignac dieet mag je een aantal voedingsstoffen zoals vetten en koolhydraten niet tegelijk eten. Hierdoor ...

VoedingVoeding

Is agavesiroop beter dan honing?

De populariteit van agavesiroop is de laatste jaren enorm toegenomen, omdat het gezonder zou zijn dan honing of andere s...

MedischMedisch

Waarom heeft iedereen een andere voedselvoorkeur?

Voedingsvoorkeur is een complex keuzeproces dat nauw verband houdt met de context. Iets waar we van genieten als ontbijt...

Toon meer (439)
Volg ons