Wat is L-cysteïne?

Wat is L-cysteïne?

L-cysteïne is een van de twintig natuurlijk voorkomende aminozuren en behoort tot de niet-essentiële aminozuren, omdat het lichaam in staat is deze zelf, met behulp van methionine, aan te maken.

L-cysteïne is een zwavelhoudend aminozuur en is betrokken bij een aantal processen in het lichaam, zoals bij de aanmaak van weefsels en eiwitten.

Terry Schouten beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Terry Schouten, BSc Gezondheidswetenschappen, MSc Zorgmanagement, Post HBO Leefstijl- en vitaliteitscoach, Gezondheidswetenschapper

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Voeding Voeding

Wordt er daadwerkelijk haar in brood verwerkt?

De ophef rond dit vraagstuk focust zich vooral op een toevoeging in het brood, namelijk broodverbetermiddel. De naam zeg...

Medisch Medisch

Welk voedsel zorgt voor verzuring van je lichaam?

In onze Westerse maatschappij eten we veel zuurvormende voeding en te weinig basenvormende voeding om de verzuring te co...

Gezond leven Gezond leven

Hoe kan ik voedselverspillin­g tegengaan?

Er wordt gemiddeld 34 kg aan voedsel per persoon per jaar weggegooid. Denk bijvoorbeeld aan brood, zuivel, groenten en f...

Gezond leven Gezond leven

Welk tussendoortje kan ik het beste aan mijn kind geven?

Veel van de tussendoortjes die in de supermarkt te vinden zijn bevatten weinig goede voedingsstoffen (ofwel een lage nut...

Medisch Medisch

Wat is de invloed van overgewicht op ons immuunsysteem?

Er is een duidelijke relatie te zien tussen overgewicht en ons immuunsysteem. Wat is deze relatie precies en wat kun je ...

Toon meer (1080)