Wat is L-cysteïne?

Wat is L-cysteïne?

L-cysteïne is een van de twintig natuurlijk voorkomende aminozuren en behoort tot de niet-essentiële aminozuren, omdat het lichaam in staat is deze zelf, met behulp van methionine, aan te maken.

L-cysteïne is een zwavelhoudend aminozuur en is betrokken bij een aantal processen in het lichaam, zoals bij de aanmaak van weefsels en eiwitten.

Bericht bewaren
Beoordeel
Terry Schouten beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Producten Producten

Wordt er daadwerkelijk haar in brood verwerkt?

De ophef rond dit vraagstuk focust zich vooral op een toevoeging in het brood, namelijk broodverbetermiddel. De naam zegt het...

Algemeen Algemeen

Welk tussendoortje kan ik het beste aan mijn kind geven?

Veel van de tussendoortjes die in de supermarkt te vinden zijn bevatten weinig goede voedingsstoffen (ofwel een lage nutriënt...

Algemeen Algemeen

Hoe kan ik voedselverspillin­g­ tegengaan?

Er wordt gemiddeld 34 kg aan voedsel per persoon per jaar weggegooid. Denk bijvoorbeeld aan brood, zuivel, groenten en fruit....

Producten Producten

Worden er kleurstoffen en smaakstoffen aan goedkope thee toegevoegd?

Er wordt veel gespeculeerd over de aanwezigheid van kleur- en smaakstoffen in (goedkope) thee. Kleurstoffen en smaakstoffen ...

Medisch Medisch

Wat is een eetverslaving?

Een eetverslaving is een psychische aandoening, een afwijking van het normale eetgedrag. Iemand die eetverslaafd is voelt een...

Toon meer (1041)
Volg ons