Waarom kan ik me na de lunch zo slecht concentreren?

Waarom kan ik me na de lunch zo slecht concentreren?

In ons Westerse eetpatroon zijn we gewend om een boterham te eten als lunch. Een boterham bevat vooral koolhydraten. Koolhydraten worden ook wel suikers genoemd. Deze suikers gebruikt ons lichaam als energie.

Koolhydraten worden snel opgenomen in het lichaam, omdat de energie nodig is voor diverse processen zoals de ademhaling. Hoe meer koolhydraten je eet, hoe meer energie je binnenkrijgt, en hoe sneller je bloedsuikerspiegel stijgt. Na een stijging vindt er altijd een daling plaats. Dit is waarom je na de lunch moeite kan hebben met concentreren. Je energielevel daalt waardoor je concentratie inzakt. Door koolhydraten, eiwitten en vetten in één maaltijd toe te voegen zal je energielevel gelijk blijven en vindt er ook geen bloedsuikerdaling plaats.

Bericht bewaren
Beoordeel
Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Producten Producten

Wat is een goede en gezonde lunch?

Op deze vraag bestaat geen eenduidig antwoord. Een goede en gezonde lunch kan je namelijk op veel manieren invullen. Wat bela...

Medisch Medisch

Wat kan je het beste eten als je slecht slaapt?

De meest voorkomende oorzaken van slecht slapen hebben te maken met leefgewoonten en voeding, denk aan alcohol drinken of rok...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Waarom zijn suikers zo slecht voor ons?

Allereerst zijn suikers niet per definitie slecht voor ons, we hebben namelijk suikers nodig als brandstof. Suikers zijn pas ...

Producten Producten

Wat zijn de gezondheidsvoorde­l­e­n­ van ginseng?

Ginseng is een wortel van de Panax gingseng plant die zijn oorsprong vindt in Oost-Azië. Daar wordt deze wortel al sinds jaar...

Algemeen Algemeen

Wat is de smaak umami?

Umami is één van de vijf basissmaken die wij proeven bij het eten en drinken. De andere vier basissmaken zijn z...

Toon meer (274)
Volg ons