Welke vleessoorten vallen onder rood vlees?

Welke vleessoorten vallen onder rood vlees?

Rood vlees betekent niet dat het vlees per se rood van kleur is. Dieren die rood vlees geven zijn koeien, schapen, geiten en varkens.

Naast rood vlees bestaat er ook ‘wit’ vlees. Wit vlees is afkomstig van kip, kalkoen en ander gevogelte.

Het is beter om niet te vaak rood vlees te nuttigen, omdat rood vlees het risico op onder ander kanker en hart- en vaatziektes verhoogt. Dit geldt ook voor wit vlees dat erg bewerkt is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld grillworst of rollades.

Aisha Kaars beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Aisha Kaars, BSc Voeding en diëtiek, Diëtist i.o

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Voeding Voeding

Is rood vlees ongezond?

Het eten van rood vlees op zichzelf is niet ongezond. Het eten van teveel rood vlees is wel ongezond. Rood vlees bevat v...

Voeding Voeding

Welke soort vlees is het gezondst?

Er zijn gezondere en minder gezondere vleessoorten. Dit heeft met een aantal stoffen in de verschillende soorten vlees t...

Gezond leven Gezond leven

Waarom is rood vlees gevaarlijk bij zwangerschappen?

Rood vlees wordt afgeraden voor zwangere vrouwen, omdat er in rood vlees een parasiet kan voorkomen die extra risico mee...

Voeding Voeding

Wat voor vlees is het beste wanneer je wilt afvallen?

Mager, onbewerkt vlees is de beste keuze wanneer je wilt afvallen. Onbewerkt betekent dat het vlees een natuurlijk produ...

Medisch Medisch

Waarom is vlees moeilijk verteerbaar?

Een mogelijke oorzaak dat vlees moeilijk verteerbaar is, is dat vlees heemijzer bevat, wat belastend is voor de darmen. ...

Toon meer (642)