Welke vleessoorten vallen onder rood vlees?

Welke vleessoorten vallen onder rood vlees?

Rood vlees betekent niet dat het vlees per se rood van kleur is. Dieren die rood vlees geven zijn koeien, schapen, geiten en varkens.

Naast rood vlees bestaat er ook ‘wit’ vlees. Wit vlees is afkomstig van kip, kalkoen en ander gevogelte.

Het is beter om niet te vaak rood vlees te nuttigen, omdat rood vlees het risico op onder ander kanker en hart- en vaatziektes verhoogt. Dit geldt ook voor wit vlees dat erg bewerkt is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld grillworst of rollades.

Bericht bewaren
Beoordeel
Aisha Kaars beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Producten Producten

Is rood vlees ongezond?

Het eten van rood vlees op zichzelf is niet ongezond. Het eten van teveel rood vlees is wel ongezond. Rood vlees bevat veel v...

Producten Producten

Welke soort vlees is het gezondst?

Er zijn gezondere en minder gezondere vleessoorten. Dit heeft met een aantal stoffen in de verschillende soorten vlees te mak...

Medisch Medisch

Waarom is vlees moeilijk verteerbaar?

Een mogelijke oorzaak dat vlees moeilijk verteerbaar is, is dat vlees heemijzer bevat, wat belastend is voor de darmen. Daarn...

Algemeen Algemeen

Waarom is rood vlees gevaarlijk bij zwangerschappen?

Rood vlees wordt afgeraden voor zwangere vrouwen, omdat er in rood vlees een parasiet kan voorkomen die extra risico meebreng...

Algemeen Algemeen

Welk vlees moet je doorbakken en welke kan je rauw eten?

Vlees dat uit één stuk bestaat mag bij hoge uitzondering rosé gegeten worden. Denk dan aan een heel stuk rundvlees, varkensvl...

Toon meer (587)
Volg ons