Wat is de Glycemische index?

Wat is de Glycemische index?

De glycemische index meet hoe snel en in welke mate een koolhydraat de bloedsuikerspiegel verhoogt. Voedingsdeskundigen verklaren dat het niet het type koolhydraat is, maar de glycemische index van de koolhydraten, die belangrijk is voor een gezonder eetpatroon.

Hoog-glycemische voedingsmiddelen zoals taarten, koekjes en andere zoetigheden verhogen de bloedsuikerspiegel hoog en snel. Voedingsmiddelen met een lage glycemische index verhogen de bloedsuikerspiegel in mindere mate en geleidelijk aan. Onderzoeken van Harvard Medical School hebben voedingsmiddelen met een hoge glycemisch index gekoppeld aan diabetes, obesitas, hartziekten en bepaalde vormen van kanker.

Bericht bewaren
Beoordeel
Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

VoedingsstoffenVoedingsstoffen

Geldt de glycemische index van voedsel op iedereen?

De glycemische index (GI) is een maat voor de snelheid waarmee een voedingsmiddel dat koolhydraten bevat wordt opgenomen...

DiëtenDiëten

Wat is het laag glycemische dieet?

Het laag glycemische dieet of het GI dieet is gebaseerd op de snelheid waarmee koolhydraten worden afgebroken en als glu...

DiëtenDiëten

Hoe combineer je groenten met vlees en vis in het Montignac dieet?

Volgens het Montignac dieet mag je een aantal voedingsstoffen zoals vetten en koolhydraten niet tegelijk eten. Hierdoor ...

VoedingVoeding

Is agavesiroop beter dan honing?

De populariteit van agavesiroop is de laatste jaren enorm toegenomen, omdat het gezonder zou zijn dan honing of andere s...

MedischMedisch

Hoe wordt je Body Mass Index berekend?

Je berekent je BMI altijd door de volgende formule te gebruiken: (lichaamsgewicht in kilo's) / (lengte in meters x len...

Toon meer (1154)
Volg ons