Kan ik mijn eten het beste in een pan of magnetron opwarmen?

Voedingsmiddelen in de magnetron opwarmen hoeft niet altijd slechter te zijn dan in een pan. Dit verschilt een beetje per voedingsmiddel. Zo kan je de magnetron bijvoorbeeld gebruiken om voedsel te stomen. Denk hierbij aan groente of vlees en vis. Doordat er minder gebruik wordt gemaakt van water, verlies je hierdoor ook minder vitamines.

Een nadeel van voedsel opwarmen in de magnetron is dat de warmte soms ongelijk verdeeld wordt. Voor grote maaltijden is dit dus wat minder gunstig. Hiervoor is het dus handiger om het in een pan te verwarmen zodat de warmte beter wordt verdeelt en het eten op een goede temperatuur is.

Geschreven door

Aisha Kaars beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Aisha Kaars

Diëtist i.o

Mogelijk ook interessant om te weten

Is voedsel opwarmen in de magnetron schadelijk voor je?

Aisha Kaars
Er is geen aanwijzing dat het opwarmen van voedsel in de magnetron schadelijk is. Sterker nog, het is net zo veilig als andere bereidingswijzen. Nadel...

Hoe pasteuriseer je een ei en waarom is dit belangrijk?

Julia Haarhuis
Het wordt afgeraden om rauwe eieren te eten vanwege het risico op een Salmonella-infectie, maar voor sommige recepten zijn rauwe eieren een belangrijk...

Is popcorn een goed alternatief voor chips?

Ilse Brand
Popcorn is gepofte maïs wat je in de magnetron kunt maken zonder vetten of, dan zijn de hoeveelheid kcal het minst, in een braadpan met olie. De olie ...

Is koken op inductie slecht voor de gezondheid?

Alicia Izeboud
Het koken op een inductieplaat is een alternatief voor het koken op een gasfornuis. Een inductieplaat is een verwarmde plaat die door elektriciteit wo...
Vetten +1

Wat is ghee?

Terry Schouten
Ghee is een veel gebruikt hard vet, dat afkomstig is uit de Indiase keuken. Je kunt ghee ook zelf maken. Dit doe je door boter in de pan te smelten en...
Toon meer (1196)
Volg ons