Alizonne dieet: de voor- en nadelen van Alizonne therapie

Het Alizonne dieet is uitgegroeid tot een grote trend in Nederland. Met dit dieet hebben verschillende bekende Nederlanders tientallen kilo's verloren. Ben je benieuwd naar wat het Alizonne dieet precies inhoudt en of het wel gezond is?

Wij leggen het duidelijk voor je uit, inclusief alle voor- en nadelen van dit dieet.

Martijn Pothof, Initiatiefnemer Gezondeten.nl

Geschreven door Martijn Pothof, Initiatiefnemer van gezondeten.nlMSc Exercise Science and Health Promotion

Alizonne dieet bedenker Claudia van der Lugt

Wat is het Alizonne dieet?

Het Alizonne dieet is bedacht door Claudia van der Lugt, een arts die werkzaam is bij de privékliniek Alizonne.

Het dieet komt dus uit Nederland, maar wordt inmiddels ook in het buitenland toegepast. Het dieet maakt deel uit van een complete therapie

Je krijgt dus niet alleen voedingsadvies, maar ondergaat ook verschillende behandelingen die het verbranden van vet moeten stimuleren.

De basis van het Alizonne dieet is een eiwitdieet. Met de Alizonne dieet recepten, eet je dus veel eiwitrijke voeding en laat koolhydraten en vetten juist staan. Het bijzondere aan het Alizonne dieet is dat je ook medische begeleiding krijgt.

Voordat je start wordt er bloedonderzoek gedaan, waarbij gekeken wordt welke vitaminen en mineralen je extra moet innemen tijdens het dieet. Zo wordt verzekerd dat je op een gezonde manier afvalt, zonder ondervoed te raken.

Het Alizonne dieet bestaat dus, anders dan veel andere diëten, niet alleen uit recepten. Juist de medische begeleiding speelt een belangrijke rol.

Alizonne dieet ultrasone therapie

Ultrasone therapie

Een van de onderdelen van Alizonne therapie is het krijgen van ultrasoundbehandelingen. Deze behandeling wordt altijd door een arts uitgevoerd en benut geluidsgolven met een lage frequentie.

Dit geluid is zo laag, dat je het niet kunt horen. De trillingen die dit geluid veroorzaakt, worden gebruikt om onderhuidse vetbolletjes los te krijgen.

Met speciale apparatuur kunnen de trillingen gericht gestuurd worden, waardoor hardnekkig vet op bepaalde plekken effectief wordt aangepakt.

Het idee achter deze ultrasone therapie is dat je lichaam soms wat extra hulp nodig heeft om vetcellen te verwijderen en af te voeren. Daarnaast kan met deze techniek een mooie lichaamsvorm bereikt worden.

Zo zou je volgens de theorie precies afvallen op de plekken waar jij dat wilt. Het doel is ook dat de verwijderde vetcellen niet meer terugkomen na een ultrasoundbehandeling. Voldoende wetenschappelijk bewijs voor deze claims ontbreekt echter nog wel.

Voedingsschema's op maatNieuw

Ontvang elke week een nieuw voedingsschema op basis van je persoonlijke macro- en caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst.

Elke week een nieuw voedingsschema op maat!
Fitchef logo Powered by FitChef
Voedingsschema's

Bindweefselmassage

Na je wekelijkse ultrasoundbehandeling krijg je ook een bindweefselmassage. Tijdens deze massage wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd, waardoor je lichaam makkelijker afvalstoffen en vet afvoert.

Tegelijkertijd wordt de aanmaak van Tegelijkertijd wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Dat is belangrijk, want je kan in korte tijd veel afvallen met het Alizonne dieet. Deze bindweefselmassage zorgt ervoor dat je huid stevig blijft, waardoor je geen slappe of hangende huid krijgt na het gewichtsverlies. gestimuleerd. Dat is belangrijk, want je kan in korte tijd veel afvallen met het Alizonne dieet. Deze bindweefselmassage zorgt ervoor dat je huid stevig blijft, waardoor je geen slappe of hangende huid krijgt na het gewichtsverlies.

Tip

Kan je slecht tegen massages? Kies dan voor een kliniek met speciale laserapparatuur voor bindweefselbehandelingen. Dat is minder pijnlijk dan een handmatige bindweefselmassage.

Alizonne dieet menu

Bij een dieet horen natuurlijk regels over wat je wel of niet mag eten. Wanneer je in de strengste fase van het Alizonne dieet zit, mag je slechts beperkt eten.

Je krijgt vijf eiwitshakes per dag. Deze zijn caloriearm en bevatten weinig vet en koolhydraten. Hiermee wordt de vetverbranding gestimuleerd. Naast deze vijf eiwitshakes mag je nog groenten eten. In deze fase gaat het niet om de voeding uit de recepten van het Alizonne dieet, maar gaat het om de shakes en het juist niet eten van bepaalde producten.

Je krijgt ook een op maat gemaakt advies over welke vitaminen en supplementen je moet slikken. Na verloop van tijd verruil je langzaam enkele shakes voor maaltijden met vast voedsel.

De verschillende fases van een Alizonne dieet

Om de beste resultaten te bereiken, wordt het Alizonne dieet opgedeeld in verschillende fases. In totaal doorloop je er acht. Je begint met het strenge Alizonne dieet menu en bouwt langzaam af, totdat je een leefstijl hebt bereikt die langdurig vol te houden is. De fases van het Alizonne-dieet zijn als volgt:

 • Fase 1 Strengste fase. Je neemt alleen eiwitshakes en groenten en moet wekelijks langskomen voor behandelingen.
 • Fase 2 Je hebt 70% van het gewenste gewicht verloren en mag 's avonds een maaltijd met kip, vis of zuivel eten.
 • Fase 3 Je hebt bijna al het gewenste gewicht verloren en mag langzaam koolhydraten aan je dieet toevoegen, zoals muesli in de ochtend.
 • Fase 4 Je gaat nu stabiliseren en mag fruit gaan eten.
 • Fase 5 Je eet nog minder eiwitshakes en vult je voedingspatroon aan met gezonde salades en magere zuivel.
 • Fase 6 Alle soorten fruit, vlees en vis mogen weer gegeten worden.
 • Fase 7 Je krijgt opnieuw een bloedtest en er wordt bepaald hoeveel je van elke voedingsstof nodig hebt om op gewicht te blijven.
 • Fase 8 Je wordt aangemoedigd om nog minstens een jaar langs te komen voor controles.
Benieuwd hoe gezond jij echt eet? Doe de quiz!

Hoe gezond eet jij?

Doe de quiz en kom er in enkele minuten achter! Ook ontvang je een persoonlijk advies waarin staat hoe je je eetpatroon kunt verbeteren.

Benieuwd hoe gezond jij echt eet? Doe de quiz!

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert
Wist je dat...

...de gemiddelde lengte van het Alizonne dieet 20 weken is? Dit kan verschillen, afhankelijk van de doelen die je wilt bereiken.

Kosten Alizonne dieet

Er komen veel kosten bij het Alizonne dieet kijken. Je betaalt voor de eiwitshakes, maar ook voor de consults en behandelingen.

Het prijskaartje is afhankelijk van de fase waarin je zit. Des te strenger de fase, des te intensiever de begeleiding en hoger de kosten. Je betaalt gemiddeld de volgende bedragen voor het dieet:

 • Strengste weken: ?109,- per week
 • Minder strenge weken: ?73,- per week
 • Laatste weken: ?37,- per week
Voordelen Alizonne dieet

Voordelen van het Alizonne dieet

Een van de voordelen van het Alizonne dieet is dat het een eiwitrijkdieet is. Doordat je veel eiwitten binnenkrijgt, geef je je lichaam essentiële voedingsstoffen die je spieren gezond en sterk houden.

Eiwitten zorgen er ook voor dat je lang een vol gevoel hebt, waardoor je weinig honger ervaart.

Dat maakt het volhouden van dit dieet relatief makkelijk. Een ander voordeel is dat je uitvoerig begeleid wordt tijdens het Alizonne dieet.

Je hebt persoonlijke consults, krijgt medische begeleiding en ontvangt aanvullende behandelingen die de vetverbranding stimuleren. Zo is het ook mogelijk om te bespreken waar je tegenaan loopt en ontvang je wekelijkse motivatie om het dieet vol te houden.

Nadelen Alizonne dieet

Nadelen van het Alizonne dieet

Het prijskaartje is een van de grootste nadelen van het Alizonne dieet. Het is erg duur en daardoor niet voor iedereen betaalbaar.

Wel is het goed om je te realiseren dat andere diëten vaak ook geld kosten en je dan geen persoonlijke begeleiding krijgt. Een deel van het geld wordt bespaard doordat je met de recepten van het Alizonne dieet veel minder producten in de supermarkt koopt.

Je hebt echter niet de mogelijkheid om het dieet op een goedkopere manier te volgen. Zonder de juiste maaltijdvervangers en behandelingen is het dieet niet effectief.

Daarnaast kan het volgen van dit dieet voor een aantal vervelende bijwerkingen zorgen. Het eten van veel eiwitten veroorzaakt de volgende klachten:

 • Buikkrampen
 • Diarree
 • Constipatie
 • Misselijkheid
 • Hoofdpijn
 • Slechte adem
Trijntje Oosterhuis afgevallen met alizonne dieet

Wat maakt het Alizonne dieet zo bekend?

Het Alizonne dieet is bekend geworden dankzij de verschillende bekende Nederlanders die succesvol zijn afgevallen met behulp van deze therapie.

Zangeres Trijntje Oosterhuis is bijvoorbeeld meer dan 25 kilo afgevallen door het Alizonne dieet te volgen.

Benieuwd hoe gezond jij echt eet? Doe de quiz!

Hoe gezond eet jij?

Doe de quiz en kom er in enkele minuten achter! Ook ontvang je een persoonlijk advies waarin staat hoe je je eetpatroon kunt verbeteren.

Benieuwd hoe gezond jij echt eet? Doe de quiz!

Angela Groothuizen is ook een voorstander van dit dieet. Zo zou de therapie helpen met het langzaam maar zeker bereiken van je streefgewicht, waarna je ook stabiliseert en op gewicht blijft.

Zangeres Shirma Rouse is door een grote transformatie gegaan door het Alizonne dieet te volgen. Zij is meer dan 60 kilo afgevallen door de therapie te volgen, waarbij veel sporten en een gezond dieet centraal stonden.

Door deze succesverhalen van bekende Nederlanders is het niet vreemd dat het Alizonne dieet steeds bekender wordt.

Als jij je afvraagt ?hoeveel kan ik afvallen als ik het Alizonne dieet volg??, dan is het voorbeeld van Shirma Rouse een goed voorbeeld van wat er mogelijk is. Uiteraard is er voor ieder persoon een ander streefgewicht. Jouw persoonlijke streefgewicht zal bepaald worden wanneer je start met dit dieet.

Tip

Wil je het Alizonne dieet gaan volgen en ben je op zoek naar extra motivatie? Volg dan beroemdheden of influencers die ook dit dieet volgen, zodat jullie elkaar kunnen motiveren.

Is het Alizonne-dieet een goed idee?

Of je het Alizonne-dieet wel of niet moet volgen is helemaal afhankelijk van jouw hulpvraag en wensen. Heb je genoeg budget om de therapie te betalen en ben je vooral op zoek naar medische begeleiding bij het afvallen?

Dan kan deze therapie zeker helpen. Gemiddeld val je 6 tot 10 kilo af per maand, wat het Alizonne-dieet een erg effectief middel maakt om tot een gezond gewicht te komen.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat de extra behandelingen effectief zijn. Zo weten onderzoekers niet zeker of bindweefselmassages uiteindelijk tot gewichtsverlies leiden.

Voor de ultrasoundbehandeling geldt dat deze wel effectief lijkt te zijn, maar de effecten op de lange termijn zijn niet bekend.

De therapie is mogelijk minder geschikt wanneer je altijd moeite hebt met het omzetten van de mentale knop. Probeer je vaker verschillende diëten uit en gaat het een tijdje goed, maar kom je weer snel aan nadat je stopt met het dieet?

Dat zal bij het Alizonne-dieet waarschijnlijk niet anders zijn. Er zit geen psychologische begeleiding bij het traject, waardoor je het mentale gedeelte toch alleen moet doen.

Wist je dat...

...er speciale dieetpsychologen zijn die mensen helpen met het mentale gedeelte van afvallen?

Alizonne therapie het best bij obesitas

Voor wie is Alizonne therapie geschikt?

Alizonne therapie is vrij intensief en bovendien behoorlijk prijzig. Dat maakt het misschien niet de beste keuze wanneer je slechts een paar kilo wilt afvallen.

Het programma is vooral interessant voor mensen met obesitas die al meerdere pogingen hebben gedaan om zelf af te vallen.

Je krijgt medische begeleiding en het traject is intensief genoeg om gemotiveerd te blijven. Tegelijkertijd is het minder intensief dan een operatie, zoals een maagverkleining.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat het Alizonne-dieet alleen geschikt is voor mensen met voldoende doorzettingsvermogen, want ook na het dieet moet je goed op je voeding letten om de verloren kilo's voorgoed kwijt te zijn.

Beoordeel dit artikel

Martijn Pothof, Initiatiefnemer Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze voedingsexperts hier!

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert
Nieuw Voedingsschema's op maat

Gezond eten was nog nooit zo eenvoudig!

Voedingsschema's
Meer informatie
Fitchef logo Powered by FitChef

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Afvallen

Afvallen, hoe doe je dat op een gezonde manier?

5 Kilo afvallen in 3 weken. Klinkt dat te mooi om waard te zijn? Dan is dat het waarschijnlijk ook. Gezond afvallen is n...

Zijn whey eiwitten en eiwitshakes gezond?

Zijn whey eiwitten en eiwitshakes gezond?

Om snel wat kilo's af te vallen is er de laatste tijd een ware rage ontstaan. We hebben het hier over het drinken van ei...

DASH dieet - bloeddruk verlagen en afvallen

DASH dieet - bloeddruk verlagen en afvallen

Het DASH dieet is in eerste instantie ontwikkeld om je bloeddruk te verlagen. Onderzoekers in Amerika merkten dat je oo...

Eiwitten: slank, gezond en sterk met proteïne

Eiwitten: slank, gezond en sterk met proteïne

Eiwitten of proteïnen worden niet alleen gebruikt als bouwstenen voor je lichaam. Ze ondersteunen allerlei lichaamsproce...

Kan je plaatselijk vet verbranden op bv buik, benen of billen?

Kan je plaatselijk vet verbranden op bv buik, benen of billen?

Kan je plaatselijk vet verbranden? Bestaan er oefeningen die alleen dat onderste buikvet, die hardnekkige zwembandjes of...

Koolhydraatarm diner: recepten en inspiratie

Koolhydraatarm diner: recepten en inspiratie

Een koolhydraatarm dieet zou goed zijn wanneer je af wilt vallen, maar ook een fijn dieet voor mensen met diabetes of ha...

gezond aankomen in gewicht

Hoe kun je gezond aankomen? ( + 5 tips)

Denk jij weleens: 'Ik wil aankomen maar het lukt niet?' En vraag jij je af: 'Hoe kan ik snel en gezond aankomen?'. 5 kil...

Lees wat je gemist hebt

13837 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'