Hoeveel calorieën eet je als 70-plusser?

Hoeveel calorieën eet je als 70-plusser?

Het verschilt per persoon, ook als je 70-plusser bent, wat je caloriebehoefte is op een dag. Daar is geen vast aantal calorieën voor berekend.

Bepalende factoren

Er zijn een aantal factoren die bepalen wat de caloriebehoefte is van een persoon. Bepalende factoren die hierin een rol spelen zijn geslacht, leeftijd, lichaamslengte en lichaamsgewicht. Daarnaast speelt de mate waarin je dagelijks actief bent ook een rol.

Aan de hand van deze gegevens kun je uitrekenen hoeveel calorieën nodig zijn op een dag om goed te kunnen functioneren. Dit geldt zowel voor 70-plussers, maar ook voor mensen die jonger zijn. 

Bereken zelf je dagelijkse caloriebehoefte met onze Caloriebehoefte berekenen tool.

Vitamines

Naast het eten van gezonde voeding kan het verstandig zijn voor 70-plussers om extra vitamines te nemen via een supplement.

Wat in ieder geval wordt aangeraden is om 20 microgram per dag aan extra vitamine D te slikken. De reden hiervoor is dat als je ouder wordt door de huid vaak minder vitamine D wordt opgenomen. Als 70-plusser is het dus nodig om meer vitamine D binnen te krijgen. Op latere leeftijd worden je botten namelijk brozer. Vitamine D zorgt er tevens voor dat er meer calcium wordt opgenomen door je lichaam uit de voeding die je eet. Dit zorgt op zijn beurt weer voor het steviger worden van je botten.

Als 70-plusser kan het zijn dat vitamine B-12, uit voeding, minder goed meer wordt opgenomen door het lichaam. Een vitamine B12 supplement is dan een verstandige aanvulling op de voeding. 

Gezonde voeding

Gezonde voeding zit vol met vitamines en mineralen. Haal deze nutriënten, ook als je 70-plusser bent, dus zoveel als mogelijk uit de voeding. Dit doe je door gevarieerd en gezond te eten. Toch kan het als 70-plusser zijn dat je te weinig binnenkrijgt. Dit kan er dan voor zorgen dat er tekorten ontstaan. Een multivitamine supplement is dan een goeie aanvulling.

Bloedonderzoek

Wil je weten of je als 70-plusser een tekort hebt aan vitamines en/of mineralen, dan kun je dat laten testen door middel van een bloedonderzoek. Zo kom je erachter of het nodig is om extra vitamines en mineralen te slikken. Zonder advies van een deskundige extra supplementen slikken is niet verstandig en niet nodig. Dit geldt uiteraard niet voor vitamine D.

Bericht bewaren
Beoordeel

Bronnen

vitamine-info (link)

vitaine-info (link)

Gewichtsconsulent Michel Swaab

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Heeft een 50-plusser extra vitamines nodig?

Wanneer je ouder wordt, beginnen de functies van het lichaam steeds minder goed te werken. Gezond eten en regelmatig bew...

Medisch Medisch

Waarom heb ik als 70-plusser meer zuivel nodig?

Volgens de Schijf van Vijf hebben 70-plussers vier porties zuivel per dag nodig, terwijl dit voor jongere volwassenen ma...

Sporten Sporten

Wat is voldoende beweging voor een 70-plusser?

Beweging is voor ieder mens belangrijk. De standaard adviezen voor volwassenen zijn bij de meeste mensen vaak bekend. Ma...

Diëten Diëten

Voor wie is Personalized Nutrition?

Personalized Nutrition is voor iedere individu van belang. Van gezonde jongeren, tot aan gezonde ouderen en patiënten di...

Voeding Voeding

Hoeveel calorieën zitten er in een pannenkoek?

Heerlijk! Die Nederlandse pannenkoeken als ontbijt, middageten of avondeten... Maar er kunnen veel calorieën in zit...

Toon meer (637)
Volg ons