Zijn tomaten uit blik net zo gezond als verse tomaten?

Verse tomaten en tomaten uit blik zijn even gezond. De voedingswaarden van beiden blijven hetzelfde.

Echter kunnen fabrikanten (ongezonde) toevoegingen doen bij het product. Je kunt hierbij denken aan zout, suiker of conserveermiddelen voor de houdbaarheid. In het geval van toegevoegd zout of suiker is de verse tomaat gezonder.

De binnenzijde van het blik is voorzien van een laagje Bisfenol A, een chemische stof in verpakkingsmateriaal. Men beweert dat deze stof in het voedsel trekt. Deze bewering klopt, echter blijkt uit onderzoek dat de hoeveelheid Bisfenol A, dat via voedsel wordt ingenomen, beperkt is.

Geschreven door

Fleur Drost beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Fleur Drost

Diëtist i.o.

Mogelijk ook interessant om te weten

Hoe kan voedsel uit blik zo lang bewaard blijven?

Simone de Lange
Voedsel in blik (ook wel conservenblik genoemd) heeft een lange houdbaarheidsdatum. Dit komt doordat het voedsel luchtdicht verpakt wordt, wat beteken...

Kan je voedsel uit een geopend blik na een paar dagen nog eten?

Ilse Brand
Dat eten in geopend blik bewaren afgeraden wordt, is oorspronkelijk om de zogenaamde ‘blikvergiftiging’ tegen te gaan. Dit probleem ontstaat door de t...

Is verse groente gezonder dan groente uit pot of blik?

Sabrina Porru
Vitamine A, B11 en C en mineralen als calcium, kalium en ijzer zitten in zowel verse groente als in groente uit pot of blik. Verse groente zijn dus pe...

Welke bonen uit blik zijn het gezondst?

Melissa Verlaan
Bonen Bonen zijn peulvruchten zoals sojabonen, witte bonen, bruine bonen en kikkererwten. Ze bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals eiwit, koolhy...

Kan je voedsel uit blik met een deuk erin nog eten?

Johnny van Schooneveld
Een deuk in een blik heeft geen effect op de voedingswaarden van het product wat erin zit. Hoogstens is een product iets meer geschud en moet je oppas...
Toon meer (1342)
Volg ons