Bevat de schil van de komkommer meer voedingsstoffen?

De schil van een komkommer bevat meer voedingsvezels dan de rest van de komkommer. Dit hoge gehalte aan voedingsvezels zorgt namelijk voor de stevigheid van de komkommer. Daarnaast bevat de komkommer net onder de schil meer vitamines, mineralen en spoorelementen dan de rest van de komkommer. Het is dus zonde van de vitamines om een komkommer te schillen voor gebruik.

De komkommer is één de populairste groentesoorten in Nederland en kan op vele manieren gegeten worden. Een komkommer kan rauw gegeten worden, gestoofd of gewokt. De komkommer bevat wel 95% water en is dus een frisse en verantwoorde snack of bijgerecht.

Geschreven door

Terry Schouten beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Terry Schouten

Voedingswetenschapper & Redacteur

Mogelijk ook interessant om te weten

Zijn komkommers gezond?

Terry Schouten
Komkommer is een gezonde en zeer caloriearme groente. Een komkommer (met schil) bevat maar 13 kcal per 100 gram. De komkommer bestaat voor het grootst...

Van welke groenten zitten de meeste vitamines in de schil?

Simone Braams
De schil van groente (en fruit) zitten in het algemeen vol met vitamines en vezels. Vooral vitamine C zit direct onder de schil verstopt. Sommige schi...

Van welk fruit zitten de meeste vitamines in de schil?

Ilse Brand
Iedere fruitsoort is gezond, maar er zijn toch enkele uitschieters. In de schil van fruit en net eronder zitten de meeste voedingsstoffen zoals vitami...

Hoe kun je bananenschillen bereiden en is dit gezond?

Fleur Lassche
Bananenschillen kun je eten, alleen is dit in Nederland niet zo heel gebruikelijk. In landen als Brazilië, Venezuela en Aziatische landen wordt d...

Klopt het dat komkommers het plassen stimuleren?

Julia Haarhuis
Water Een komkommer bestaat voor het grootste gedeelte uit water: zo'n 95%. Hierdoor kan het zijn dat je na het eten van komkommer moet plassen. Het ...
Toon meer (502)
Volg ons