Waarom houden we niet van bittere smaken?

Waarom houden we niet van bittere smaken?

Bittere dingen bleken vroeger, toen we nog jagers en verzamelaars waren, vaak oneetbaar of giftig. Zoete dingen bleken wel eetbaar. Onze voorkeuren gaan dus automatisch uit naar zoetigheid.

Daarnaast kan niet van bittere smaken houden ook mogelijk worden veroorzaakt door het TAS2R38-gen. Dit gen beïnvloedt hoe je bittere smaken waarneemt. Bij kinderen werd hun gevoeligheid voor bitter getest door ze smaken te laten proeven met een oplopende bitterheid. Daarna werd hen gevraagd of ze deze vies of bitter vonden. Zeventig procent van de kinderen bleek gevoelig te zijn voor bittere smaken.

Bericht bewaren
Beoordeel
Else Teuben beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Medisch Medisch

Waarom vinden we smaken met ve-tsin zo lekker?

Ve-tsin, ook wel mononatriumglutamaat, smaakt lekker vanwege de stofjes natrium en glutamaat. Natrium is een zout en geeft du...

Algemeen Algemeen

Welke groente- en fruitsoorten kan je je baby beter niet geven?

Baby's mogen alle soorten groenten en fruit eten. Vanaf een maand of vier tot zes kun je naast borstvoeding en/of flesvoeding...

Algemeen Algemeen

Welke groenten zijn geschikt om babyvoeding mee te maken?

Belangrijk om te weten is dat baby's mogen alle soorten groenten eten. Smaakpapillen Voor baby's is het fijn om te beginnen...

Producten Producten

Waarom vinden we spruitjes zo vies?

Dat we de bittere smaak van spruitjes vaak niet lekker vinden kan meerdere oorzaken hebben. Vaak ligt aan het herinneringsmec...

Producten Producten

Welke voedingsstoffen zitten er in witlof?

Witlof is een lekkere en soms ietwat bittere groente die je zowel rauw, gekookt of gestoomd kunt eten. Door de soms bittere s...

Toon meer (362)
Volg ons