Wat is mangaan en waar is het goed voor?

Mangaan is een mineraal en komt voor in verschillende producten, waaronder volkorenbrood en volkorenproducten, noten, groenten en fruit. Ons lichaam is niet erg goed in het opnemen van mangaan uit voeding; slechts 10% wordt opgenomen.

Mangaan is een onderdeel van enzymen die zorgen voor het leveren van energie om bepaalde lichaamsprocessen uit te voeren. Daarnaast draagt mangaan bij aan sterke botten.

Geschreven door

Terry Schouten beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Terry Schouten

Voedingswetenschapper & Redacteur

Mogelijk ook interessant om te weten

Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan mangaan?

Ilse Brand
Mangaan speelt veel essentiële rollen in de stofwisseling van ons lichaam. Het helpt het zenuwstelsel normaal te functioneren en zorgt ervoor dat de s...

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van bleekselderijsap?

Alyssa Blok
Vitamines en mineralen Bleekselderij bevat net als veel andere groenten en fruit gezonde voedingsstoffen die goed zijn voor ons lichaam. Bleekselderi...

Wat zijn macadamianoten?

Terry Schouten
Macadamianoten zijn grote ronde en gelige noten afkomstig uit Australië. Qua grootte zijn ze net iets groter dan een hazelnoot. De macadamianoot ...

Wat zijn essentiële en niet essentiële spoorelementen?

Else Teuben
Mineralen, waaronder spoorelementen, zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Mineralen zijn, net als vitamines, ...

Wat is kakifruit?

Desiré van der Kruk
Een kakivrucht lijkt op een kruising tussen een hele kleine pompoen en een oranje tomaat. Oorspronkelijk afkomstig uit China, worden kakibomen al duiz...
Toon meer (1482)
Volg ons