Welke soort boter kan ik het beste kiezen?

Om je brood te besmeren kan je het beste zachte margarine of halvarine gebruiken. Hiermee krijg je vet en ook vitamine A, D en E binnen.

Om te bakken en te braden kun je het beste vloeibare margarine of vloeibare bak- en braadvet gebruiken. Beide voorbeelden vallen binnen de Schijf van Vijf.

Naast zachte margarine, halvarine en vloeibare margarine, zijn de meeste plantaardige oliën ook zeer geschikt. Deze vallen ook binnen de Schijf van Vijf. Olijfolie en zonnebloemolie zijn voorbeelden van deze plantaardige oliën.

Geschreven door

Fleur Drost beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Fleur Drost

Diëtist i.o.

Mogelijk ook interessant om te weten

Is een Magnum-ijsje net zo ongezond als een pakje boter?

Rabia Kechouh
Het eten van een heel pakje boter is zeker ongezonder dan het eten van een Magnum-ijsje, omdat een pakje boter 745 calorieën en 57 gram verzadigd vet ...
Diëten +1

Hoe bereid ik mijn avondeten zonder olie of boter?

Terry Schouten
Er zijn verschillende manieren om je avondeten te bereiden zonder gebruik te maken van bakolie of boter. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een maaltijd...

Hoe kan je koken met zo min mogelijk of zonder olie of boter?

Ilse Brand
Om te beginnen is het goed te weten dat olie beter is voor onze gezondheid dan vaste vetten. Je kunt beter bakken met een olie dan met een blok boter,...

Welke snackbar snack kan ik het beste kiezen?

Else Teuben
Het is hier wellicht kiezen tussen een aantal kwaden. Relatief gezien is misschien het één beter dan het ander, maar kan je over het algemeen beter ni...

Welk type jam kan ik het beste kiezen?

Rabia Kechouh
Het beste is om een jam te kiezen met zo min mogelijk toegevoegde suikers. Je kunt deze herkennen met de aanduiding halvajam, lightjam of met de claim...
Toon meer (456)
Volg ons