Waar is aloë vera goed voor?

Waar is aloë vera goed voor?

Aloë vera gel of sap komt van de aloë vera plant. Er zijn nog veel onduidelijkheden over de effecten van aloë vera op de gezondheid. Er wordt beweerd dat aloë vera meerdere gezondheidsvoordelen zou hebben, zoals een betere stofwisseling of het in balans houden van de darmflora. Toch is er onvoldoende wetenschappelijk bewijs om deze beweringen te kunnen onderbouwen.

Af en toe een sapje van aloë vera drinken kan geen kwaad, maar teveel aloë vera kan wel nadelige gevolgen hebben zoals buikpijn, diarree, een lage bloedsuiker, een tekort aan het mineraal kalium, nierproblemen, spierzwakte, hartritmestoornissen en in het ergste geval zelfs leverproblemen. Het wordt voor een aantal groepen dan ook afgeraden om aloë vera producten te gebruiken. Nierpatiënten, hartpatiënten, diabetespatiënten, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven kunnen beter geen aloë vera consumeren.

Bericht bewaren
Beoordeel
Diëtist Melissa Verlaan beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

SportenSporten

Wat zijn voedingstips voor hardlopers?

Als hardloper verg je veel van je lichaam. Goede voeding voor, tijdens en na het hardlopen is hierbij essentieel. Zowel ...

VoedingsstoffenVoedingsstoffen

Wat is vitamine B1 (Thiamine) en waar is het goed voor?

Vitamine B1 (Thiamine) is een wateroplosbare vitamine wat voorkomt in brood en graanproducten, aardappelen, groente, vle...

VoedingsstoffenVoedingsstoffen

Waar is foliumzuur goed voor?

Vitamine B11, oftewel foliumzuur, is een wateroplosbare vitamine. Foliumzuur staat ook bekend als folaat. Ons lichaam he...

VoedingsstoffenVoedingsstoffen

Wat is vitamine B9 (Folaat) en waar is het goed voor?

Vitamine B9 wordt in Nederland vitamine B11 genoemd, en heet ook wel foliumzuur. Foliumzuur versus folaat Het verschil...

VoedingsstoffenVoedingsstoffen

Waar is calcium goed voor?

Calcium is een mineraal dat vooral voorkomt in zuivelproducten, zoals kaas, melk, yoghurt en kwark. Calcium komt in klei...

Toon meer (1605)
Volg ons