Waarom smaakt bruisend water anders dan plat water?

Waarom smaakt bruisend water anders dan plat water?

Water is de belangrijkste bron van vocht voor de mens. Per dag worden we aangeraden 1,5 tot 2 liter vocht tot ons te nemen. Water is vrij van calorieën, bijna altijd en overal te verkrijgen en uit de kraan het goedkoopst.

Mineraalwater

Water heeft een lange weg afgelegd voordat het bij jou in huis aankomt. Wanneer we het hebben over bijvoorbeeld mineraalwater, is het volgende allemaal gebeurd. Het gaat regenen, de regen valt op de grond, komt door verschillende aardlagen en neemt de mineralen op die het tegenkomt.

Aanwezige mineralen in deze grondlagen, zoals natrium, kalium, calcium, en magnesium, bepalen de smaak. Water met een laag mineraalgehalte smaakt wat "zachter". En water met meer sulfaat en magnesium geven water een wat bittere smaak. Natrium en chloride geven het water een wat ziltige (zoute) smaak.  

Koolzuur

Water uit een rivier berg of bron smaakt weer anders door de mineralen die zich daarin bevinden. Aan bruisend water is koolzuur toegevoegd waardoor de zuurtegraad van het water en daardoor ook de smaak wat anders is. Dit maakt dat bruisend water anders smaakt dan plat water.

Anneke Hoek

Geschreven door Anneke Hoek, Ouders en Kind voedingscoach

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert
Nieuw Voedingsschema's op maat

Gezond eten was nog nooit zo eenvoudig!

Voedingsschema's
Meer informatie
Fitchef logo Powered by FitChef

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Floaten in een floating cabine

Floaten in een floating cabine

Floaten, het klinkt misschien heel zweverig, en eigenlijk is het dat ook. Maar wel in de letterlijke betekenis van het w...

watermeloen

Watermeloen: de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen op een rij

De watermeloen zorgt voor hydratatie, is rijk aan gezonde vitaminen en mineralen en goed voor je immuunsysteem. Maar wee...

Cavolo nero

Cavolo nero, het elegante broertje van boerenkool

Er liggen talloze soorten groenten in het groenteschap. Soms kom je een soort tegen die minder bekend is. Zoals de donke...

zee alg chlorella

Chlorella: Voordelen, Nadelen en Bijwerkingen

Wil je je voedingspatroon op een makkelijke manier verrijken? Denk dan aan chlorella. Dit algje zit onder andere boordev...

wakame en zeewier

Wakame: een eetbaar zeewier met vele gezondheidsvoordelen

Wakame is een eetbaar zeewier dat al eeuwenlang in Japan en Korea wordt gekweekt. Het behoort tot de bruinwieren en groe...

onvoldoende water drinken

Gevaren van te weinig water drinken ( +tips om meer te drinken)

Heb je regelmatig last hebt van hoofdpijn of spierpijn? Of voel je je soms slapjes of heb je moeite met afvallen? Grote ...

tahin sesampasta

Tahin, ken jij deze smaakvolle sesampasta uit het Midden-Oosten al?

Ben jij gek op eten met een Arabisch tintje? Dan is tahin het juiste ingrediënt voor jou. Met deze veelzijdige past...

Lees wat je gemist hebt

13515 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'