Hoe maak je soep dikker zonder veel calorieën toe te voegen?

Hoe maak je soep dikker zonder veel calorieën toe te voegen?

Als je een soep iets dikker wilt maken, ook wel binden genoemd, zijn er verschillende technieken die je kunt toepassen. Veel mensen gebruiken klassieke soepbinders zoals bloem, zetmeel, boter of room. Deze maken een soep calorierijker wanneer je hier veel van gebruikt. Echter een kleine hoeveelheid in een grote pan soep valt qua calorieën wel mee. Wanneer je op een gezonde manier een soep wilt binden kun je kiezen voor een magere versie van eerdergenoemde producten zoals light room of het toevoegen van andere ingrediënten aan de soep zoals peulvruchten, aardappelen of groenten. Je kan een soep ook inkoken, je laat het vocht dan verdampen.

Diëtist Desiré van der Kruk beantwoordt jouw vragen

Geschreven door Desiré van der Kruk, DiëtistBSc Voeding en diëtiek, WO niveau Nutrition, Exercise and Sports

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Koolhydraatarme lunch ideeën

5x Koolhydraatarme lunch ideeën waar je blij van wordt!

Een koolhydraatarme lunch is gevuld met eiwitten, gezonde vetten en groenten. Deze past perfect binnen het ketodieet, ma...

Waarom tomaten gezond zijn

Tomaten: de gezondheidsvoordelen op een rij

De tomaat is heerlijk en ook nog eens super gezond. Wist je ook dat een bewerkte vorm van de tomaten zoals tomatensoep e...

Is roomboter gezond of ongezond?

Is roomboter gezond of ongezond?

Roomboter was voor een hele lange tijd een tafelfavoriet totdat de gevaren van cholesterol meer in beeld kwam. Hierdoor ...

Koolhydraatarm diner: recepten en inspiratie

Koolhydraatarm diner: recepten en inspiratie

Een koolhydraatarm dieet zou goed zijn wanneer je af wilt vallen, maar ook een fijn dieet voor mensen met diabetes of ha...

Meiraapjes voordelen

Meiraapjes: Voedingsstoffen, Bereiding en Recept

Meiraapjes zijn één van de bekendste vergeten groente. Dit zijn groenten die eeuwenlang gegeten werden, maar die inmidde...

Crème fraîche vervangen? Dit zijn de 5 beste alternatieven

Crème fraîche vervangen? Dit zijn 5 gezondere alternatieven

Crème fraîche is een Franse zure room. Het is een populaire smaakmaker in verschillende recepten. Jammer g...

zuivelspread

Zuivelspread: hoe gezond is dit broodbeleg eigenlijk?

Zuivelspread kan op veel manieren gebruikt worden; als smeerbaar broodbeleg maar ook als ingrediënt in diverse gere...

Lees wat je gemist hebt

10030 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'