Wat is het verschil tussen vette en magere vis?

Wat is het verschil tussen vette en magere vis?

Vette vis bevat minimaal 5% vet. Voorbeelden van vette vissoorten zijn zalm, haring, paling en makreel. Magere vissoorten bevatten minder dan 5% vet. Voorbeelden hiervan zijn kabeljauw, pangasius en schelvis.

Naast het verschil in de hoeveelheid vet die de vis bevat, is het ook zo dat vette vissoorten vaak meer omega 3 bevatten. Omega 3 is een belangrijk vetzuur wat verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengt.

  • het verlagen van het risico op hart- en vaatziektes
  • het verlaagt de bloeddruk
  • draagt bij aan een goed hersenfunctie
  • zorgt voor een goed gezichtsvermogen
Aisha Kaars beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Aisha Kaars, BSc Voeding en diëtiek, Diëtist i.o

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Voeding Voeding

Welke witvis is het gezondst?

Er bestaat geen vis die het "gezondst" is. Vis eten is een gezonde keuze. Vis bevat onverzadigde visvetzuren die de kans...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Welke vette vis kan ik het beste eten?

Vette vis is vis met een vetpercentage van 5% of meer. Dit kan je zien op de verpakking van vis uit de supermarkt of je ...

Diëten Diëten

Hoe vaak vis eten per week is gezond?

Het advies is om één keer per week vis te eten. De voorkeur gaat uit naar vette vis zoals makreel, haring, sardines of z...

Voeding Voeding

Kan ik beter geen tilapia en pangasius vis eten?

Pangasius en tilapia vis vallen onder de "niet vette" vissoorten. Dit betekent dat er weinig vet in de vis zit. Het word...

Voeding Voeding

Wat is het verschil tussen volle, halfvolle en magere zuivel?

De termen vol, halfvol en mager zeggen iets over het vetgehalte van een zuivelproduct. Vetpercentage Van nature bevat ...

Toon meer (1224)