Waarom is rauwe kip gevaarlijk?

Waarom is rauwe kip gevaarlijk?

Rauwe kip kan bacteriën bevatten, zoals salmonella en camplyobacter, een bacterie die voorkomt in de darmen van dieren. Deze bacteriën kunnen zorgen voor een voedselinfectie. De bacteriën zie je niet, maar zitten vaak in rauwe producten zoals vlees of vis.

Hygiënisch omgaan en het wassen van voedingsmiddelen, dus ook het voorkomen van kruisbesmetting, is van belang bij rauwe voedingsmiddelen. Hierdoor voorkom je een voedselinfectie.

Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Professor Bink, Vertegenwoordigt gezondeten.nl

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Gezond leven Gezond leven

Waarom is rauwe kip niet eetbaar?

Ondanks dat het in Japan niet ongewoon is om rauwe kip op het menu te zetten, wordt het toch ten sterkste afgeraden. Het...

Voeding Voeding

Welke groenten kun je beter gegaard eten dan rauw?

Groenten die je beter niet rauw kan eten zijn bonen, peulvruchten, paddenstoelen, champignons, aubergines en aardappelen...

Medisch Medisch

Veroorzaken rauwe groenten winderigheid?

Ja, voor veel mensen kan het eten van onder andere rauwe groente leiden tot winderigheid. De overgang naar voeding met v...

Voeding Voeding

Wat is een plofkip?

Een plofkip is een benaming voor een kip die gefokt wordt voor het vlees en leeft in erbarmelijke omstandigheden. De plo...

Gezond leven Gezond leven

Wat voor voedsel is niet geschikt voor kleuters?

Over het algemeen mogen kleuters de meeste voeding wel eten. Er zijn echter een aantal voedingsmiddelen waar je mee moet...

Toon meer (296)