Waarom is rauwe kip gevaarlijk?

Waarom is rauwe kip gevaarlijk?

Rauwe kip kan bacteriën bevatten, zoals salmonella en camplyobacter, een bacterie die voorkomt in de darmen van dieren. Deze bacteriën kunnen zorgen voor een voedselinfectie. De bacteriën zie je niet, maar zitten vaak in rauwe producten zoals vlees of vis.

Hygiënisch omgaan en het wassen van voedingsmiddelen, dus ook het voorkomen van kruisbesmetting, is van belang bij rauwe voedingsmiddelen. Hierdoor voorkom je een voedselinfectie.

Bericht bewaren
Beoordeel
Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Gezond leven Gezond leven

Waarom is rauwe kip niet eetbaar?

Ondanks dat het in Japan niet ongewoon is om rauwe kip op het menu te zetten, wordt het toch ten sterkste afgeraden. Het...

Medisch Medisch

Veroorzaken rauwe groenten winderigheid?

Ja, voor veel mensen kan het eten van onder andere rauwe groente leiden tot winderigheid. De overgang naar voeding met v...

Voeding Voeding

Proef je verschil tussen een plofkip en biologische kip?

Er kan wel degelijk een smaakverschil zitten tussen de plofkip en de biologische kip. Mals Ten eerste krijgen biologis...

Gezond leven Gezond leven

Is het gezond om rauwe eieren te eten?

Hoewel er traditioneel gezien rauwe eieren verwerkt worden in voedingsmiddelen zoals mayonaise en tiramisu, wordt het do...

Voeding Voeding

Welke groenten kun je beter gegaard eten dan rauw?

Groenten die je beter niet rauw kan eten zijn bonen, peulvruchten, paddenstoelen, champignons, aubergines en aardappelen...

Toon meer (317)
Volg ons