Welke soort boter kan ik het beste kiezen?

Welke soort boter kan ik het beste kiezen?

Om je brood te besmeren kan je het beste zachte margarine of halvarine gebruiken. Hiermee krijg je vet en ook vitamine A, D en E binnen.

Om te bakken en te braden kun je het beste vloeibare margarine of vloeibare bak- en braadvet gebruiken. Beide voorbeelden vallen binnen de Schijf van Vijf.

Naast zachte margarine, halvarine en vloeibare margarine, zijn de meeste plantaardige oliën ook zeer geschikt. Deze vallen ook binnen de Schijf van Vijf. Olijfolie en zonnebloemolie zijn voorbeelden van deze plantaardige oliën.

Bericht bewaren
Beoordeel
Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

ProductenProducten

Is een Magnum-ijsje net zo ongezond als een pakje boter?

Het eten van een heel pakje boter is zeker ongezonder dan het eten van een Magnum-ijsje, omdat een pakje boter 745 calorieën ...

DiëtenDiëten

Hoe bereid ik mijn avondeten zonder olie of boter?

Er zijn verschillende manieren om je avondeten te bereiden zonder gebruik te maken van bakolie of boter. Je kunt bijvoorbeeld...

VoedingsstoffenVoedingsstoffen

Hoe kan je koken met zo min mogelijk of zonder olie of boter?

Om te beginnen is het goed te weten dat olie beter is voor onze gezondheid dan vaste vetten. Je kunt beter bakken met een oli...

ProductenProducten

Welke snackbar snack kan ik het beste kiezen?

Het is hier wellicht kiezen tussen een aantal kwaden. Relatief gezien is misschien het één beter dan het ander, maar kan je o...

ProductenProducten

Hoe kun je zelf bladerdeeg maken?

Bladerdeeg bestaat uit knapperige dunne laagjes deeg. Het is makkelijk zelf te maken maar het kost wel even wat tijd. Vier i...

Toon meer (557)
Volg ons