Wat is dextrose en wat doet het?

Wat is dextrose en wat doet het?

Dextrose is een vorm van suiker die snel in onze bloedbanen opgenomen kan worden.

Door de snelle opname van dextrose krijgen we snel energie om bijvoorbeeld beter te focussen (concentratie) of te sporten. Wanneer we snel energie krijgen ontstaat er een stijging in onze bloedsuikerspiegel. Dit kan voor korte duur heel functioneel zijn, maar deze snelle suikers zorgen er ook voor dat er weer snel een bloedsuikerdaling plaatsvindt.

Als je gedurende dag veel toegevoegde suikers eet krijg je veel dextrose binnen en ervaar je veel bloedsuikerschommelingen. Deze schommelingen zorgen vaak voor ongeremd snackgedrag, omdat ons lichaam energie nodig heeft.

Vermijd dextrose het liefst in je voeding of zet het functioneel in, tijdens een sportwedstrijd bijvoorbeeld.

Bericht bewaren
Beoordeel
Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Producten Producten

Hoe lees ik etiketten voor gezonde keuzes voor mijn kind?

Wanneer je de producten bekijkt in de supermarkt, zie je de vele slogans op de verpakkingen staan. Denk aan "zonder toegevoeg...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Wat is glucose?

Glucose is een koolhydraat die opgenomen wordt door de darmwand en wordt afgegeven aan het bloed. Zodra glucose in het bloed ...

Algemeen Algemeen

Welk tussendoortje kan ik het beste aan mijn kind geven?

Veel van de tussendoortjes die in de supermarkt te vinden zijn bevatten weinig goede voedingsstoffen (ofwel een lage nutriënt...

Algemeen Algemeen

Hoe kan ik voedselverspillin­g­ tegengaan?

Er wordt gemiddeld 34 kg aan voedsel per persoon per jaar weggegooid. Denk bijvoorbeeld aan brood, zuivel, groenten en fruit....

Producten Producten

Worden er kleurstoffen en smaakstoffen aan goedkope thee toegevoegd?

Er wordt veel gespeculeerd over de aanwezigheid van kleur- en smaakstoffen in (goedkope) thee. Kleurstoffen en smaakstoffen ...

Toon meer (1872)
Volg ons