Stevia is al eeuwen populair in Zuid-Amerika. Toch is er de afgelopen decennia veel media aandacht geweest voor het gebruik van stevia zoetstof. De veiligheid zou niet voldoende wetenschappelijk onderbouwd zijn, met risico's op verschillende ziekten.
Sindsdien is echter gericht onderzoek gedaan, waaruit geconcludeerd wordt dat het gebruik wel degelijk veilig is. In 2011 is het product daarom erkend als deugdelijke toevoeging aan onze producten.
Je ziet stevia zoetstof steeds meer op de ingrediëntenlijst van producten staan. De eigenschappen van stevia zijn dat het een zoetstof is die weinig calorieën bevat en geen invloed heeft op de suikerspiegel. Daardoor is stevia ook voor diabetici en mensen met overgewicht een interessant alternatief voor suiker.
De maximale waarden van stevia in producten worden streng gereguleerd. Hierdoor worden onveilige hoeveelheden bijna onmogelijk gemaakt in onze dagelijkse inname.
En wist je, dat stevia zelfs gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? We leggen je het allemaal uit in dit artikel.