Voedselveiligheid

108 vragen beantwoord

Voedselveiligheid gaat over de veiligheid van voedsel. In bepaalde voeding kunnen bacteriën, virussen of parasieten zitten en deze kunnen klachten als misselijkheid, overgeven en diarree veroorzaken. Maar denk ook aan toevoegingen in bewerkt voedsel, zoals E-nummers, additieven en conserveermiddelen.

Wat zijn die E-nummers eigenlijk? Welke producten mag ik niet eten als ik zwanger ben? En waarom is bepaald rauw voedsel onveilig? Alle antwoorden op vragen over voedselveiligheid vind je hier.

lees verder
Nieuw Best beoordeeld Trending

Kan ik mijn eten het beste in een pan of magnetron opwarmen?

Aisha Kaars
Voedingsmiddelen in de magnetron opwarmen hoeft niet altijd slechter te zijn dan in een pan. Dit verschilt een beetje per voedingsmiddel. Zo kan je de...

Kan je voedsel uit blik met een deuk erin nog eten?

Johnny van Schooneveld
Een deuk in een blik heeft geen effect op de voedingswaarden van het product wat erin zit. Hoogstens is een product iets meer geschud en moet je oppas...

Is het eten van veel MSG of ve-tsin gevaarlijk

Desiré van der Kruk
Mononatriumglutamaat (MSG), ook bekend als ve-tsin of E621, is het natriumzout van glutaminezuur (een aminozuur of bouwsteen van eiwit). MSG komt van ...

Kun je kastanjes van de straat eten?

Joyce Vink
Kastanjes kun je van de straat eten mits het tamme kastanjes (Castanea sativa) zijn. De tamme kastanjes zijn niet helemaal rond maar hebben een platte...

Hoe kan je het beste vlees snel laten ontdooien?

Alicia Izeboud
Het ontdooien van vlees kan al snel een paar uur duren, maar soms heb je daar geen tijd voor. Er is een snelle en veilige tip om vlees snel te laten o...

Is het veilig om aardappelen te eten die zijn gekiemd?

Ilse Brand
Solanine is een natuurlijke gifstof die in aardappelen groeit onder invloed van licht. Solanine zit in de schil van aardappelen en in de kiemen, oftew...

Mag je gekruide voeding eten tijdens de zwangerschap?

Ilse Brand
Tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat er bepaalde producten worden vermeden. Denk hierbij aan rauw vlees, rauwmelkse (zachte of harde) kaas, l...

Kunnen we antibioticaresistent worden van bepaald voedsel?

Alyssa Blok
Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van antibiotica er toe kan leiden dat bacteriën antibioticaresistent worden. Deze resistentie kan ontstaan in het...
Toon meer (100)
Volg ons