Waarom zijn er zoveel verschillende dieettrends?

Waarom zijn er zoveel verschillende dieettrends?

Dieettrends gaan over voeding en Dieettrends gaan over voeding en diëten. Het kan gaan over wat iemand eet, maar bijvoorbeeld ook hoe iemand eet of wat we belangrijk vinden als het over het eten gaat. Sommige trends houden lang vol, terwijl andere trends na een paar weken of maanden al niet meer interessant zijn.. Het kan gaan over wat iemand eet, maar bijvoorbeeld ook hoe iemand eet of wat we belangrijk vinden als het over het eten gaat. Sommige trends houden lang vol, terwijl andere trends na een paar weken of maanden al niet meer interessant zijn.

Over het algemeen gaat consumenten steeds bewuster met hun voeding om, waardoor zij bepaalde voorkeuren krijgen waar deze dieettrends uit voortvloeien. Ieder jaar ontdekken wetenschappers namelijk weer nieuwe dingen over gezond eten, denk maar aan intermittent fasting, het Pioppi dieet of meer plantaardig eten. Maar ook in 2021 zijn er weer een aantal dieettrends van vorig jaar die terugkomen, zoals het belang van ontbijten en duurzaam en biologisch eten.

Diëtist Ilse Brand beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Ilse Brand, BSc Voeding en diëtiek, HBO niveau Voeding en diabetes type 2, Post HBO Sportdiëtetiek, Diëtist bij Sint Jacob

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Diëten Diëten

Wat is het wattendieet?

Het Wattendieet kreeg bekendheid in 2013 toen een aantal jonge vrouwen video’s plaatsten op YouTube waarin zij watten do...

Voeding Voeding

Waarom heeft sojateelt zoveel impact op het milieu?

De sojaboon is een ontzettend veelzijdig product. Het wordt gebruikt voor menselijke consumptie (sojamelk, sojasaus, soj...

Voeding Voeding

Bevat onrijp fruit net zoveel vitamines als rijp fruit?

In de beginfase van het rijpen van een vrucht zal het meer vitamines aanmaken om rotting te voorkomen. De hoeveelheid vi...

Voeding Voeding

Bevat magere kwark net zoveel eiwit als volle kwark?

Nee, magere kwark bevat niet evenveel eiwit als volle kwark. In 100 gram magere kwark zit 8,5 gram eiwitten en in 100 gr...

Medisch Medisch

Waarom eten we zo graag vet, zout en zoet voedsel?

Waarom we zo graag vet, zout en zoet voedsel eten is voor een deel te verklaren aan de smaak. De zoete smaak van suiker ...

Toon meer (294)