Is voedsel opwarmen in de magnetron schadelijk voor je?

Is voedsel opwarmen in de magnetron schadelijk voor je?

Er is geen aanwijzing dat het opwarmen van voedsel in de magnetron schadelijk is. Sterker nog, het is net zo veilig als andere bereidingswijzen. Nadelen van een magnetron kunnen wel zijn dat de warmte verdeling anders is. Met name bij grote hoeveelheden voedsel is het misschien niet de meest geschikte bereidingswijze. Toch heb je ook mogelijkheden, je kan een magnetron bijvoorbeeld gebruiken om te koken of te stomen. Als je bijvoorbeeld groente stoomt met een klein beetje water onderin de schaal, zal je ook meer vitamines behouden dan dat je deze kookt in een pan met ruim water.

Aisha Kaars beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Aisha Kaars, Diëtist i.oBSc Voeding en diëtiek

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Havermout en haver is gezond

Havermout, een gezonde keuze?

Ben je op zoek naar een gezond en vullend ontbijt? Dan is havermout een goede optie. Het zorgt voor voldoende energie en...

Is popcorn een gezond tussendoortje?

Is popcorn een gezond tussendoortje?

Popcorn is een van de meest populaire snacks ter wereld. Bij de bioscoop kan een bak popcorn niet missen. Maar ben je ge...

Waterpokken thuis behandelen

Waterpokken thuis behandelen

Bijna elk kind krijgt een keer waterpokken; het is een klassieke kinderziekte. Je kunt je er flink beroerd door voelen. ...

watermeloen

Watermeloen: de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen op een rij

De watermeloen zorgt voor hydratatie, is rijk aan gezonde vitaminen en mineralen en goed voor je immuunsysteem. Maar wee...

kibbeling gezond

Kibbeling: Calorieën, Gezondheidsvoordelen en Allergieën

Een portie verse kibbeling van de markt of de visboer, is een favoriet voor velen. De lekkernij geeft je energie en voor...

Snijbonen: lichtzoete peulvruchten vol Vitamine K

Snijbonen, een zeer veelzijdige groente boordevol voordelen

Snijbonen zijn lichtgroene, platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. Je koopt ze gesneden of ongesneden, maar eet ...

Bulgur

Bulgur: de 4 belangrijkste gezondheidsvoordelen op een rij

Oorspronkelijk werd bulgur alleen veel gegeten in het Midden-Oosten en de mediterrane keuken. Tegenwoordig zie je dit vo...

Lees wat je gemist hebt

9825 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'