Is voedsel opwarmen in de magnetron schadelijk voor je?

Is voedsel opwarmen in de magnetron schadelijk voor je?

Er is geen aanwijzing dat het opwarmen van voedsel in de magnetron schadelijk is. Sterker nog, het is net zo veilig als andere bereidingswijzen. Nadelen van een magnetron kunnen wel zijn dat de warmte verdeling anders is. Met name bij grote hoeveelheden voedsel is het misschien niet de meest geschikte bereidingswijze. Toch heb je ook mogelijkheden, je kan een magnetron bijvoorbeeld gebruiken om te koken of te stomen. Als je bijvoorbeeld groente stoomt met een klein beetje water onderin de schaal, zal je ook meer vitamines behouden dan dat je deze kookt in een pan met ruim water.

Aisha Kaars beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Aisha Kaars, BSc Voeding en diëtiek, Diëtist i.o

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Gezond levenGezond leven

Kan ik mijn eten het beste in een pan of magnetron opwarmen?

Voedingsmiddelen in de magnetron opwarmen hoeft niet altijd slechter te zijn dan in een pan. Dit verschilt een beetje pe...

Gezond levenGezond leven

Hoe warm ik kliekjes het beste op?

Heb je wel eens wat eten over? Gooi dit niet weg en bewaar dit voor later. Maar hoe kun je dit het beste opwarmen? In p...

VoedingVoeding

Welke koffiesoorten kunnen zijn schadelijk voor je?

In koffie zitten verschillende stoffen die schadelijk kunnen zijn. Zo zit in elke koffie cafeïne en bij een grote hoevee...

Gezond levenGezond leven

Wanneer kan voeding schadelijk zijn?

In de EU en in Nederland zijn er strikte regels rondom voedselveiligheid. Hier hanteren horeca belangrijke regels welke ...

Gezond levenGezond leven

Zijn bestrijdingsmidde­l­e­n schadelijk voor de gezondheid?

Grote hoeveelheden van bestrijdingsmiddelen zijn schadelijk voor de gezondheid. Echter, residuen van bestrijdingsmiddele...

Toon meer (283)