We zouden het liefst natuurlijk allemaal de hele dag door cake en gebak eten, maar helaas is dat niet zo verantwoord. Daarom delen we het recept van deze zoete cake, die je op elk moment van de dag met een gerust hart kunt eten. Deze cake is lekker als tussendoortje, toetje of zelfs als ontbijt.
Ingrediënten
Voor deze gezonde cake heb je niet veel of ingewikkelde ingrediënten nodig.
- 500 gram magere kwark
- 150 gram volkoren tarwemeel
- 2 eieren
- 1 theelepel zoetstof
- 200 gram blauwe bessen
- 10 gram bakpoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de eieren samen met de kwark met een mixer of garde.
3. Voeg nu het havermeel toe en mix dit door het beslag.
4. Voeg vervolgens de zoetstof en het bakpoeder toe.
5. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
6. Giet het beslag in het cakeblik en verdeel hier de blauwe bessen over.
7. Zet de cake 45 minuten in de oven.
Normaal gesproken gebruik je vaak roomboter om de cakevorm mee in te vetten. Door het cakeblik te bekleden met bakpapier bespaar je extra calorieën.