Is vlees van de (keur)slager altijd biologisch?

Is vlees van de (keur)slager altijd biologisch?

Nee, vlees van de (keur)slager is niet per definitie biologisch. Slagers mogen er zelf voor kiezen waar zij hun vlees vandaan halen. Dit kan van een bioboer komen die biologische vlees levert, of een gewone boer die niet-biologische vlees levert.

Het meeste vlees dat geconsumeerd wordt in Nederland is niet-biologisch vlees. Zo was van al het vee in 2017 2,9% biologisch. Biologische slagers zijn makkelijk te vinden via zoekmachines zoals Google.

Bericht bewaren
Beoordeel
Rabia Kechouch beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Voeding Voeding

Waarom is biologisch vlees beter dan gewoon vlees?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat biologische voeding per se gezonder is dan reguliere voeding. Het grote verschil...

Voeding Voeding

Heeft biologisch vlees altijd het 3 sterren Beter Leven keurmerk?

Ja, biologisch vlees heeft altijd het Beter Leven keurmerk met drie sterren. Hierbij dient wel aan de Beter Leven criter...

Voeding Voeding

Is vis van de visboer altijd verantwoord gevangen en biologisch?

Je kunt niet zeggen dat vis van de visboer altijd verantwoord gevangen en biologisch is.  Hoe kom je hier wél achter? ...

Voeding Voeding

Wanneer mag een voedingsmiddel biologisch genoemd worden?

Er zijn een aantal eisen die worden gesteld aan biologische voeding: Er mogen geen chemische kleur-, geur-, en smaaks...

Voeding Voeding

Wat wordt er bedoeld met een ambachtelijk product?

Een ambachtelijk product is een andere benaming voor een artisanaal product. Dit houdt in dat het op de traditionele of ...

Toon meer (273)
Volg ons