Is vlees van de (keur)slager altijd biologisch?

Is vlees van de (keur)slager altijd biologisch?

Nee, vlees van de (keur)slager is niet per definitie biologisch. Slagers mogen er zelf voor kiezen waar zij hun vlees vandaan halen. Dit kan van een bioboer komen die biologische vlees levert, of een gewone boer die niet-biologische vlees levert.

Het meeste vlees dat geconsumeerd wordt in Nederland is niet-biologisch vlees. Zo was van al het vee in 2017 2,9% biologisch. Biologische slagers zijn makkelijk te vinden via zoekmachines zoals Google.

Rabia Kechouch beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Rabia Kechouh, BSc Voeding en diëtiek, Diëtist i.o.

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

VoedingVoeding

Waarom is biologisch vlees beter dan gewoon vlees?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat biologische voeding per se gezonder is dan reguliere voeding. Het grote verschil...

VoedingVoeding

Heeft biologisch vlees altijd het 3 sterren Beter Leven keurmerk?

Ja, biologisch vlees heeft altijd het Beter Leven keurmerk met drie sterren. Hierbij dient wel aan de Beter Leven criter...

VoedingVoeding

Zijn de ingrediënten van vleesvervangers wel gezond?

Steeds meer mensen eten vleesvervangers, maar hoe goed en gezond zijn de vleesvervangers en diens ingrediënten eigenlijk...

VoedingVoeding

Is vis van de visboer altijd verantwoord gevangen en biologisch?

Je kunt niet zeggen dat vis van de visboer altijd verantwoord gevangen en biologisch is.  Hoe kom je hier wél achter? ...

Gezond levenGezond leven

Welk vlees moet je doorbakken en welke kan je rauw eten?

Vlees dat uit één stuk bestaat mag bij hoge uitzondering rosé gegeten worden. Denk dan aan een heel stuk rundvlees, vark...

Toon meer (280)