Waarom drinken we bouillon als we ziek zijn?

Waarom drinken we bouillon als we ziek zijn?

Hoge koorts, meerdere malen braken of diarree kunnen de kans op uitdroging verhogen. Een bouillon is een toegankelijke manier om het vochttekort in het lichaam aan te vullen.

Alleen water drinken is bij uitdroging onvoldoende. De darmen hebben zouten nodig om het vocht goed op te kunnen nemen. Bij overmatig zweten en diarree kan er sprake zijn van een verlies aan mineralen. Bouillon is naast natrium ook een goede bron van de mogelijk verloren mineralen kalium en magnesium. Daarnaast heeft de stoom van hete bouillon ook de eigenschap om de verstopte neus te openen.

Bericht bewaren
Beoordeel
Diëtist Wendy van Doorn beantwoord jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Diëten Diëten

Word je ziek als je als vegetariër weer vlees gaat eten?

Als je al een hele poos vegetarisch eet, vinden er een aantal veranderingen plaats in je lichaam. Zo kan je darmflora ie...

Medisch Medisch

Welk voedsel helpt tegen een kater?

Ons lichaam en onze hersenen zijn eigenlijk helemaal niet dol op alcohol en zien het als een soort vergif. Het kost het ...

Voeding Voeding

Pijnboompitten, wat maakt de pijnboompit zo duur?

Pijnboompitten zijn duur om tenminste twee redenen. Ten eerste is het productieproces relatief omslachtig. De pitjes moe...

Voeding Voeding

Zijn vissticks gezond?

Vissticks bestaan meestal uit witvis, vaak koolvis of kabeljauw, en je koopt ze diepgevroren. Er zijn ook vissticks verk...

Medisch Medisch

Wat zijn de oorzaken van een gebrek aan eetlust?

Soms heb je wat minder trek en soms heb je helemaal geen eetlust. Gebrek aan eetlust is vaak een teken van het lichaam d...

Toon meer (1622)
Volg ons