Waarom drinken we bouillon als we ziek zijn?

Waarom drinken we bouillon als we ziek zijn?

Hoge koorts, meerdere malen braken of diarree kunnen de kans op uitdroging verhogen. Een bouillon is een toegankelijke manier om het vochttekort in het lichaam aan te vullen.

Alleen water drinken is bij uitdroging onvoldoende. De darmen hebben zouten nodig om het vocht goed op te kunnen nemen. Bij overmatig zweten en diarree kan er sprake zijn van een verlies aan mineralen. Bouillon is naast natrium ook een goede bron van de mogelijk verloren mineralen kalium en magnesium. Daarnaast heeft de stoom van hete bouillon ook de eigenschap om de verstopte neus te openen.

Diëtist Wendy van Doorn beantwoord jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Wendy van Doorn, BSc Voeding en diëtiek, Diëtist

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Gezond leven Gezond leven

Hoeveel moet je dagelijks drinken als je zwanger bent?

We weten inmiddels dat je dagelijks voldoende moet drinken om gezond te blijven. Vocht is namelijk belangrijk bij de opn...

Medisch Medisch

Zorgt drinken tijdens het eten dat de maag weer snel leeg is?

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om drinken bij het eten. Waarom zou iemand wel of niet drinken bij de ma...

Diëten Diëten

Word je ziek als je als vegetariër weer vlees gaat eten?

Als je al een hele poos vegetarisch eet, vinden er een aantal veranderingen plaats in je lichaam. Zo kan je darmflora ie...

Medisch Medisch

Hoe verandert de weerstand naarmate we ouder worden?

Wanneer je ouder wordt vermindert je weerstand, wordt vaak gezegd. Maar waarom eigenlijk? Zo werkt je immuunsysteem Je...

Gezond leven Gezond leven

Wanneer kan voeding schadelijk zijn?

In de EU en in Nederland zijn er strikte regels rondom voedselveiligheid. Hier hanteren horeca belangrijke regels welke ...

Toon meer (1537)