Is voedsel opwarmen in de magnetron schadelijk voor je?

Er is geen aanwijzing dat het opwarmen van voedsel in de magnetron schadelijk is. Sterker nog, het is net zo veilig als andere bereidingswijzen. Nadelen van een magnetron kunnen wel zijn dat de warmte verdeling anders is. Met name bij grote hoeveelheden voedsel is het misschien niet de meest geschikte bereidingswijze. Toch heb je ook mogelijkheden, je kan een magnetron bijvoorbeeld gebruiken om te koken of te stomen. Als je bijvoorbeeld groente stoomt met een klein beetje water onderin de schaal, zal je ook meer vitamines behouden dan dat je deze kookt in een pan met ruim water.

Geschreven door

Aisha Kaars beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Aisha Kaars

Diëtist i.o

Mogelijk ook interessant om te weten

Kan ik mijn eten het beste in een pan of magnetron opwarmen?

Aisha Kaars
Voedingsmiddelen in de magnetron opwarmen hoeft niet altijd slechter te zijn dan in een pan. Dit verschilt een beetje per voedingsmiddel. Zo kan je de...

Is popcorn een goed alternatief voor chips?

Ilse Brand
Popcorn is gepofte maïs wat je in de magnetron kunt maken zonder vetten of, dan zijn de hoeveelheid kcal het minst, in een braadpan met olie. De olie ...

Zijn bestrijdingsmiddelen schadelijk voor de gezondheid?

Rabia Kechouh
Grote hoeveelheden van bestrijdingsmiddelen zijn schadelijk voor de gezondheid. Echter, residuen van bestrijdingsmiddelen op bijvoorbeeld groenten en ...
Diëten +1

Is extended fasting schadelijk voor ons lichaam?

Terry Schouten
Extended fasting is het ononderbroken vasten voor een langere periode. De gezondheidsvoordelen of schadelijkheid van extended fasting zijn afhankelijk...

Wat kan in de ochtend eten als ik geen honger heb?

Johnny van Schooneveld
In de ochtend eten kan soms heel lastig zijn. Vooral als je extra vroeg uit de veren moet. Wat kan helpen om toch iets te eten voor het ontbijt? Voedi...
Toon meer (246)
Volg ons