Welke vleessoort is het gezondst?

De gezondste vleessoort is wit vlees. In 2015 adviseerde de Nederlandse Gezondheidsraad om minder rood en bewerkt vlees te consumeren. Uit onderzoek is gebleken dat een hoge inname van rood en bewerkt vlees een verhoogde kans op darmkanker kan veroorzaken. Ook kan het de kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten verhogen. Als je toch graag rood vlees wilt blijven eten wordt er geadviseerd om maximaal 300 gram per week te eten.

Een gezondere keuze is dus wit vlees, zoals kip en kalkoen. Dat is makkelijk af te wisselen met 1 keer per week een stuk (vette) vis, en een vegetarische avond per week.

Geschreven door

Diëtist Alicia Izeboud beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Mogelijk ook interessant om te weten

Welke bonen uit blik zijn het gezondst?

Melissa Verlaan
Bonen Bonen zijn peulvruchten zoals sojabonen, witte bonen, bruine bonen en kikkererwten. Ze bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals eiwit, koolhy...

Welke noten zijn het gezondst?

Camella Bot
Het is algemeen bekend dat een handje noten per dag bijdraagt aan een goede gezondheid. Noten bevatten namelijk van nature goede, onverzadigde vetten,...

Welke melkvervanger is het gezondst?

Desiré van der Kruk
Wanneer je melk wilt vervangen moet je letten op de hoeveelheden eiwitten, vitamine B12 en calcium. De meeste melkvervangers bevatten toegevoegde vita...

Welke thee is het gezondst?

Mireille Bakermans
De gezondste thee om te drinken is groene of zwarte thee. Groene en zwarte thee verlagen de bloeddruk en verkleinen de kans op een beroerte. Het advie...

Waar ter wereld eet men het gezondst?

Ilse Brand
De Bloomberg Healthiest Country Index is een tweejaarlijkse meting die de volksgezondheid rangschikt. Ook de levensverwachting in een land en risicofa...
Toon meer (243)
Volg ons