Welke vette vis kan ik het beste eten?

Welke vette vis kan ik het beste eten?

Vette vis is vis met een vetpercentage van 5% of meer. Dit kan je zien op de verpakking van vis uit de supermarkt of je kunt dit aan je visboer vragen. Alle vette vissoorten bevatten de belangrijke vetzuren die voordelig zijn voor het lichaam, dus kies voor een soort die je lekker vindt.

De meest verkochte soorten vette vis in Nederland zijn gerookte zalm en haring. Gerookte vis is het populairst, alleen deze bevatten veel zout. Een portie gerookte zalm bevat al 27% van je dagelijkse zoutbehoefte.

Als je optimaal van de gezondheidsvoordelen van vette vis wilt genieten, kan je het beste voor de minst bewerkte varianten kiezen. Verse vis, vis uit de diepvries en vis uit blik (op waterbasis en zonder toegevoegd zout) zijn allemaal goede keuzes. Kijk ook naar de herkomst van de vis en de keurmerken. Wilde vis is vaak vervuild met stoffen uit de zee, zoals zware metalen. Kweekvissen bevatten vaak antibiotica en worden geteeld onder slechte omstandigheden.

Bericht bewaren
Beoordeel
Diëtist Alicia Izeboud beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Producten Producten

Welke witvis is het gezondst?

Er bestaat geen vis die het "gezondst" is. Vis eten is een gezonde keuze. Vis bevat onverzadigde visvetzuren die de kans op h...

Diëten Diëten

Hoe vaak vis eten per week is gezond?

Het advies is om één keer per week vis te eten. De voorkeur gaat uit naar vette vis zoals makreel, haring, sard...

Producten Producten

Kan ik beter geen tilapia en pangasius vis eten?

Pangasius en tilapia vis vallen onder de "niet vette" vissoorten. Dit betekent dat er weinig vet in de vis zit. Het wordt aan...

Producten Producten

Wat is het verschil tussen vette en magere vis?

Vette vis bevat minimaal 5% vet. Voorbeelden van vette vissoorten zijn zalm, haring, paling en makreel. Magere vissoorten bev...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Waarom is vette vis zo gezond?

Vette vis zijn vissoorten als haring, zalm en paling. Deze vissoorten bevatten naast de vitamines en mineralen die in veel an...

Toon meer (1035)
Volg ons