Zitten er vitamines in de stronken van broccoli?

Broccoli bevat veel vitamine A, C, E, K, ijzer en calcium. De vitamines komen voor in de hele broccoli. Het is dus zonde als je alleen de roosjes van de broccoli eet en de stronk weggooit. Als je de stronk wat kleiner snijdt, kan je ervoor zorgen dat die net zo gaar wordt als de roosjes. De stronk is dan prima te eten en ook heel lekker. Daarnaast kan je de stronk ook gebruiken voor een broccolisoep. Wil je de vitamines zo veel mogelijk behouden in de broccoli, zorg er dan voor dat je hem stoomt in de plaats van kookt.

Geschreven door

Diëtist Johnny van Schooneveld beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Johnny van Schooneveld

Diëtist bij OREC

Mogelijk ook interessant om te weten

Is het goed om broccoli rauw te eten?

Ilse Brand
Broccoli bevat onder andere vitamine A, B1, B2, B11 (foliumzuur), C en E. Vitamine C en E zijn de sterkste antioxidanten onder de vitamines die ervoor...

Waarom is broccoli zo gezond?

Professor Bink
Broccoli is enorm gezond. Deze aan bloemkool verwante groente zit bomvol vitamine C. 100 gram rauwe broccoli bevat 150% van de ADH vitamine C. Deze v...

Welke vitamines zijn bij een teveel slecht voor je lichaam?

Terry Schouten
Vitamines zijn voedingsstoffen die je lichaam niet of onvoldoende zelf kan aanmaken. Daarom moet je deze micronutriënten uit je voeding halen. Wa...

Hoe kan je meer eten en toch afvallen?

Professor Bink
Als we praten over meer eten kan dit over het aantal kilocalorieën gaan of de hoeveelheid voedsel wat op je bord ligt. In veel gevallen hebben mensen ...

Wat is de functie van vitamines voor je lichaam?

Johnny van Schooneveld
Volgens het Voedingscentrum zijn vitamines voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in ons eten en drinken. Vitamines leveren geen energie...
Toon meer (426)
Volg ons