Waarom is volkoren beter?

Wanneer graankorrels worden vermalen tot bloem of wanneer rijst wordt gepeld, wordt het vlies van de korrel verwijderd. Dit vlies is echter het gezondst omdat deze de meeste vezels en eiwitten bevat. We spreken van volkoren als het vlies niet is verwijderd. Volkoren producten zijn niet alleen volkoren brood of volkoren rijst, maar ook bulgur, couscous, en volkorenpasta.

Geschreven door

Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Professor Bink

Vertegenwoordigt gezondeten.nl

Mogelijk ook interessant om te weten

Waarom vinden we nog zo weinig volkoren opties in de supermarkt?

Desiré van der Kruk
In vrijwel elke supermarkt is volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst verkrijgbaar. Volkoren varianten van pizza's, couscous, noedels of pita...

Wat is het verschil tussen meergranen en volkoren?

Rabia Kechouh
Meergranen zegt iets over de hoeveelheid graansoorten die in een product voorkomt. Volkoren zegt iets over de aanwezigheid van volledige graankorrels ...

Hoeveel volkoren boterhammen zijn de ADH vezels?

Aisha Kaars
De Gezondheidsraad adviseert om per 1000kcal 14 gram vezels in te nemen. Als ervan uitgegaan wordt dat iemand 2500 kcal eet op een dag, komt dit neer ...

Waarom is er nog geen pil bedacht die de honger stilt?

Fleur Lassche
Dit is een veelgestelde en interessante vraag. Een pil zou een "gemakkelijke" oplossing zijn voor onze honger. Er zijn zeker producten te vinden die c...

Waarom eten we zo graag vet, zout en zoet voedsel?

Ilse Brand
Waarom we zo graag vet, zout en zoet voedsel eten is voor een deel te verklaren aan de smaak. De zoete smaak van suiker vinden we instinctief lekker. ...
Toon meer (441)
Volg ons