Kan je stevia gebruiken als ingrediënt om te koken?

Kan je stevia gebruiken als ingrediënt om te koken?

Ja, je kan zeker stevia gebruiken als ingrediënt om te koken. Het is oplosbaar in water en hittebestendig tot 200 graden. Let er wel op dat stevia vele malen zoeter is dan suiker, dus je hebt er minder van nodig (voor de juiste verhouding kun je het beste de verpakking van je bus stevia raadplegen).

Ook is het handig om te weten dat stevia niet karameliseert, dus wanneer je wel die bruine kleur of dat krokante laagje wil, kun je het beste wat suiker of honing toevoegen. Tenslotte zijn producten waarin stevia verwerkt is (zoals jam) minder lang houdbaar dan wanneer deze gemaakt zijn met suiker.

Terry Schouten beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Terry Schouten, GezondheidswetenschapperBSc Gezondheidswetenschappen, MSc Zorgmanagement, Post HBO Leefstijl- en vitaliteitscoach

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Voeding Voeding

Zijn er gezondheidsnadele­n aan stevia als druppels?

Stevia is een zoetmaker die wordt gemaakt van de stevia plant. Het wordt gebruikt als zoetmaker in plaats van suiker en ...

Voeding Voeding

Is stevia ongezond?

Stevia, oftewel E-960, is een plant waarvan de bladeren een zoete smaak hebben. Deze plant heeft een E-nummer gekregen o...

Gezond leven Gezond leven

Zijn producten met stevia veilig?

Producten met stevia of stevioglycosiden zijn veilig te consumeren. Stevia is een plant waarvan de aanwezige stevioglyco...

Gezond leven Gezond leven

Is koken op inductie slecht voor de gezondheid?

Het koken op een inductieplaat is een alternatief voor het koken op een gasfornuis. Een inductieplaat is een verwarmde p...

Voeding Voeding

Hoe maak je gezond ijs?

Gezond ijs maken hoeft niet moeilijk te zijn. Benodigdheden Het enige wat je nodig hebt zijn ijsvormpjes, een blender ...

Toon meer (1204)