Apetamin siroop: gevaarlijk of een wondermiddel?

Wellicht heb je al eens gehoord over Apetamin siroop en ben je bekend met de mogelijke gewichtstoename door Apetamin. 

Wil je graag aankomen in gewicht, maar heb je een gebrek aan eetlust? Dan kan een eetlustopwekkend middel een hulp zijn. Een voorbeeld daarvan is Apetamin siroop.

Maar hoe veilig en effectief is dit supplement?  En kun je het zomaar gebruiken of is Apetamin siroop gevaarlijk voor je gezondheid?

Lees snel verder en ontdek meer over de werking van dit middel. Ook lees je hoe je kunt aankomen zonder dit middel.

Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige Gerdy Beelen

Geschreven door Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper & Eigenaar LITE LeefstijladviesBSc Health and society, HBO niveau Voedingsdeskundige

Wist je dat...

...apetamin siroop bekendheid geniet op social media? De populariteit komt onder andere door beroemdheid Kim Kardashian. Zij maakte een lichaam met volle rondingen trendy. In plaats van afvallen, is aankomen (en dus dit middel) in de belangstelling gekomen.

apetamin

Wat is Apetamin siroop?

Apetamin siroop is van oorsprong een middel dat de symptomen van allergieën tegengaat. Daarnaast wekt het de eetlust op. Om deze eigenschap staat de siroop ook het meest bekend. Apetamin zou door zijn werking ervoor kunnen zorgen dat je in gewicht toeneemt.

Apetamin wordt geproduceerd in India door de fabrikant TIL Healthcare. Dit bedrijf opereert wereldwijd en biedt zijn producten in ruim 50 landen aan.

Tip

Het klinkt misschien onschuldig, maar soms kan een overschot aan Apetamin gevaarlijk zijn.

De werking van Apetamin siroop 

Het effect van Apetamin is eigenlijk simpel. De siroop zorgt dat je meer trek krijgt en daardoor meer gaat eten. Zou je normaal gesproken aan twee boterhammen genoeg hebben? Nu lust je er misschien wel vier.

Doordat je meer gaat eten, wordt aankomen gemakkelijker. Je neemt dus niet in gewicht toe door de siroop, maar door de eetlust die je ervan krijgt.

apetamin siroop

Wat zit er in Apetamin siroop?

Apetamin siroop bestaat uit meerdere ingrediënten. In het middel vind je vitamine B1, B3, B5 en B6.

Verder zitten er het aminozuur L-lysine plus de antihistamine cyproheptadine in.

Wat doet Apetamin siroop voor je gezondheid?

Een te laag gewicht kan net als overgewicht je gezondheid schaden. Wanneer je een BMI (Body Mass Index) van minder dan 18,5 hebt, bevind je je in de gevarenzone. Je weerstand kan dan verminderen, er kan vermoeidheid optreden en je kunt spierzwakte ervaren. Bovendien loop je de kans op psychische klachten, zoals depressies en angsten.

Komt je BMI onder de 17,5 dan heb je ernstig ondergewicht. Je hebt dan extra risico op ernstigere aandoeningen, zoals hartklachten of botontkalking. Je doet er dan dus verstandig aan om aan te komen. 

apetamin bijwerkingen

Wanneer je het lastig vindt om meer te eten (bijvoorbeeld omdat je een medische aandoening hebt) zou een eetlustopwekkend middel je kunnen helpen.

Doe dit in overleg met een arts, want een supplement als Apetamin siroop of apetamin pillen kunnen bijwerkingen hebben.

Heeft Apetamin effect?

Uit onderzoeken blijkt dat de histamine cyproheptadine in het middel de eetlust bevordert. Deze stof is een histamine die de symptomen van allergieën tegengaat. Cyproheptadine heeft echter ook een bijwerking: je krijgt meer trek in eten.

Hoe dat komt? Daar zijn de wetenschappers nog niet helemaal achter. Wel wordt er vermoed dat cyproheptadine enkele hormonen in je lichaam beïnvloedt waardoor je meer trek krijgt.

apetamin toename gewicht

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het middel kan zorgen dat je meer gaat eten en aankomt. Hiervoor is het getest op patiënten met aandoeningen, die zorgen voor een verminderde eetlust.

Niet voor alle doelgroepen bleek het medicijn effectief. Maar bij verschillende aandoeningen, waaronder taaislijmziekte, kwamen de patiënten wel aan in gewicht.

Wist je dat...

...apetamin siroop door webwinkels en andere aanbieders gepromoot wordt als een 'weight gainer'? Dit maakt de kans op gezondheidsrisico's door dit middel groter. Nu een voller figuur trendy is, bestaat er namelijk kans op roekeloos gebruik.

Is Apetamin siroop gevaarlijk?

In de Amerikaanse en Britse media wordt gewaarschuwd voor Apetamin siroop, vanwege de bijwerkingen. Dit komt vooral doordat wordt gedacht dat je zonder plastische chirurgie je lichaam voller kan maken. Apetamin siroop wordt dus voor schoonheidsidealen ingezet en vaak illegaal via internet gekocht.

Apetamin siroop heeft bijwerkingen vanwege de cyproheptadine. Behalve meer trek in eten, kun je ook het volgende ervaren:

 • Slaperigheid
 • Rusteloosheid
 • Verstoppingen
 • Droge neus of keel
 • Duizeligheid
 • Concentratieproblemen
apetamin gevaarlijk

Vanwege de mogelijke slaperigheid, duizeligheid en concentratieproblemen moet je oppassen met Apetamin als je daarnaast drugs of alcohol gebruikt. Ook kruidentheeën die tegen depressies werken, gaan niet goed samen met Apetamin. 

Bovenstaande bijwerkingen kunnen hierdoor versterkt worden. Hierdoor kunnen situaties waarin je echt helder moet blijven gevaarlijk worden. Dus laat in dat geval de auto staan.

Verder kan Apetamin siroop de werking van andere medicatie beïnvloeden. Ook kun je beter geen Apetamin siroop nemen als je problemen hebt met je lever of nieren. Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan is het ook niet aan te raden om zomaar Apetamin te nemen.

Apetamin kan bovendien bij een verkeerd gebruik tot obesitas leiden. Dit is bijvoorbeeld het geval als je dit middel gaat neemt wanneer je een gezond gewicht hebt, of als je de aanbevolen dosis of periode overschrijdt.

apetamin siroop gevaarlijk

Apetamin siroop toepassen

Zonder goed onderzoek kan Apetamin siroop gevaarlijk zijn. In alle gevallen doe je er verstandig aan om dit middel enkel onder medische begeleiding te gebruiken. Vraag dus eerst advies aan je arts.

Wanneer je Apetamin siroop slikt, houd je dan aan de aanbevolen hoeveelheid en periode. Volg de gebruiksaanwijzing in de bijsluiter en bewaar de siroop op een koele en droge plek.

Tip

Wil je aankomen op de natuurlijke manier, maar vind je het moeilijk om meer te eten? Verdeel je maaltijden dan over meerdere momenten van de dag. Zo hoef je steeds maar een klein maaltje te eten en krijg je toch meer calorieën binnen.

Apetamin pillen

Apetamin pillen

Er zijn inmiddels ook Apetamin pillen in omloop naast de Apetamin siroop. Deze pillen bestellen kan alleen online.

Er zijn meerdere winkels die het aanbieden. Echter zijn er geen fysieke winkels of drogisterijen die dit verkopen. Raadpleeg altijd eerst een diëtist of arts voor je deze pillen gaat gebruiken. 

Tip

Als je Apetamin pillen wilt bestellen, lees dan eerst goed de recensies van de winkel en van de fabrikant. 

Alternatieven voor Apetamin siroop

Wanneer je wilt aankomen, kun je ook een andere methode kiezen. Je huisarts kan je bijvoorbeeld andere middelen voorschrijven die de eetlust opwekken.

Of probeer het zonder supplementen. De gezondste manier is om via je voeding meer gewicht te krijgen. Zeker als je dat doet door middel van het eten van eiwitten en gezonde koolhydraten en vetten. Gezonde producten die de nodige calorieën leveren zijn bijvoorbeeld:

 • Eieren
 • Zilvervliesrijst
 • Noten
 • Zuivelproducten
 • Zoete aardappelen
 • Bonen
 • Vette vis
 • Avocado's
 • Plantaardige oliën
 • Onbewerkt vlees

Verder helpt het om je leefstijl aan te passen door regelmatig te bewegen, genoeg te slapen en op gezette tijden te eten.

Tip

Vraag een voedingsdeskundige om hulp als je aan wilt komen. Hierdoor kun je aan de slag met een uitgebalanceerd dieet dat bij je past. Zo heb je de meeste kans op succes en kom je op een gezonde manier aan in gewicht.

Conclusie

Op internet wordt Apetamin siroop aangeboden als het tovermiddel om aan te komen in gewicht. Geloof niet alles wat je leest en ziet. Met dit middel is voorzichtigheid geboden, omdat je bij verkeerd gebruik het risico loopt op vervelende bijwerkingen en overgewicht. Gebruik het supplement niet zonder medisch advies.

Wil je aankomen? Dan bestaan er ook andere middelen die je eetlust opwekken. Je huisarts kan je daarover adviseren. Je kunt er ook voor kiezen om op een natuurlijke manier aan te komen.

Besluit je om door middel van voeding te werken aan je lichaamsgewicht? Probeer dan om meer eetmomenten in te plannen waarop je kleine voedzame maaltijden eet, zodat je onder de streep meer calorieën binnenkrijgt.

Bericht bewaren
Beoordeel
Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige Gerdy Beelen

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant

Wespensteek: van lastig tot gevaarlijk

Wespensteek: van lastig tot gevaarlijk

Een zoet drankje biedt vaak de perfecte verfrissing op een hete zomerdag. En wat blijkt snel: een zoemende wesp komt ook...

bubble tea food rage

Bubble tea, een feestelijk maar niet erg gezond drankje

Bubbels staan altijd feestelijk. Waarschijnlijk is je eerste associatie met een bubbelend drankje champagne. Maar wist j...

Alles over Koolhydraten

Alles wat jij moet weten over koolhydraten

Koolhydraten hebben vaak een slechte naam en worden al snel gelinkt aan gewichtstoename. Maar niet alle koolhydraten zij...

Griep

Griep symptomen herkenen en behandelen met deze tips

De griep is een vervelend virus, dat eigenlijk elke herfst en winter weer opduikt. Hoesten, rillingen en spierpijn, wie ...

3 gezondheidsvoordelen van kurkuma

Kurkuma: de 3 belangrijkste wetenschappelijke voordelen

Kurkuma is een specerij dat in delen van Azië al lang gebruikt wordt, maar nu eindelijk populair lijkt te worden in Nede...

Toon meer (55)