Welke vleessoort is het gezondst?

Welke vleessoort is het gezondst?

De gezondste vleessoort is wit vlees. In 2015 adviseerde de Nederlandse Gezondheidsraad om minder rood en bewerkt vlees te consumeren. Uit onderzoek is gebleken dat een hoge inname van rood en bewerkt vlees een verhoogde kans op darmkanker kan veroorzaken. Ook kan het de kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten verhogen. Als je toch graag rood vlees wilt blijven eten wordt er geadviseerd om maximaal 300 gram per week te eten.

Een gezondere keuze is dus wit vlees, zoals kip en kalkoen. Dat is makkelijk af te wisselen met 1 keer per week een stuk (vette) vis, en een vegetarische avond per week.

Diëtist Alicia Izeboud beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Alicia Izeboud, DiëtistBSc Voeding en diëtiek

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ontstoken teen of vinger?

Ontstoken teen of vinger? Dit kan je er zelf aan doen!

Heb jij weleens last van een ontstoken teen of vinger? Een klein wondje of kloofje op je teen of vinger kan al vreselijk...

Glycemische Index (GI) helpt bij afvallen en gezonder leven

Glycemische Index (GI) helpt bij afvallen en gezonder leven

Ben jij al bekend met de term 'Glycemische Index'? Het is een term die in de voedingsleer veel gebruikt wordt om de mate...

Oil pulling: gezondheid begint in je mond

Oil pulling: gezondheid begint in je mond

Ben jij al bekend met oil pulling? Een groeiende groep mensen spoelt elke dag hun mond met olie. In India is het een eeu...

Rosacea: oorzaken, symptomen en behandeling

Rosacea: oorzaken, symptomen en behandeling

Is je huid geregeld rood, met pukkeltjes en bultjes? En heb je dit ook bij je oogleden? Dan zou je last kunnen hebben va...

rood vlees

Rood vlees: is het schadelijk voor je gezondheid?

Een malse, sappige hamburger met een flinke laag saus en een plakje gesmolten kaas. Geserveerd op een knapperig broodje ...

Witlof, een populaire groente in de Nederlandse keuken

Witlof, een populaire groente in de Nederlandse keuken

Witlof, ook wel wit loof genoemd, is een bladgroente met een van nature iets bittere smaak. De groente wordt in het donk...

kiwi

3 Redenen waarom kiwi's niet mogen ontbreken op je boodschappenlijstje

Kiwi's verliezen het van sinaasappels en aardbeien als het om schoonheid gaat. Maar dit kleine, meestal harige, vruchtje...

Lees wat je gemist hebt

9830 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'