Wat is kwark?

Wat is kwark?

Kwark is een zuivelproduct wat gemaakt wordt door melk aan te zuren met melkzuurbacteriën. De melk wordt vervolgens ingedikt met stremsel of melkzuurbacteriën. Na uitlekken blijft kwark over. Kwark kan worden geclassificeerd als jonge ongerijpte kaas.

Traditionele kwark kan zonder stremsel worden gemaakt, maar in moderne zuivelfabrieken worden doorgaans kleine hoeveelheden stremsel toegevoegd. Het is traditioneel in de keukens van Duitstalige, Nederlandstalige, Slavische en Scandinavische landen. In Amerika wordt het vrijwel niet geproduceerd. Kwark bevat door het uitlekken tijdens de bereiding meer eiwitten dan yoghurt of melk en wordt daarom vaak gegeten in een eiwitrijk dieet.

Bericht bewaren
Beoordeel
Diëtist Desiré van der Kruk beantwoordt jouw vragen

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Producten Producten

Bevat magere kwark net zoveel eiwit als volle kwark?

Nee, magere kwark bevat niet evenveel eiwit als volle kwark. In 100 gram magere kwark zit 8,5 gram eiwitten en in 100 gram vo...

Producten Producten

Is yoghurt gezonder dan kwark?

Yoghurt of kwark zijn niet per definitie gezonder in vergelijking met elkaar. Volle yoghurt en (half)volle kwark staan in ied...

Producten Producten

Wat is het verschil tussen yoghurt en kwark?

Yoghurt en kwark zijn totaal andere producten. Yoghurt is gefermenteerde melk. Voor de fermentatie worden melkzuurbacteriën g...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Hoe ziet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten eruit?

Een menselijk lichaam heeft 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. Deze hoeveelheid is nodig om het immuu...

Producten Producten

Wat zijn makkelijke en voedzame ontbijt opties?

Er zijn tal van gezonde producten om variatie aan je ontbijtmenu te geven. Als basis kan je kiezen voor verschillende volkore...

Toon meer (1037)
Volg ons