Waarom is volkoren beter?

Waarom is volkoren beter?

Wanneer graankorrels worden vermalen tot bloem of wanneer rijst wordt gepeld, wordt het vlies van de korrel verwijderd. Dit vlies is echter het gezondst omdat deze de meeste vezels en eiwitten bevat. We spreken van volkoren als het vlies niet is verwijderd. Volkoren producten zijn niet alleen volkoren brood of volkoren rijst, maar ook bulgur, couscous, en volkorenpasta.

Bericht bewaren
Beoordeel
Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Producten Producten

Waarom vinden we nog zo weinig volkoren opties in de supermarkt?

In vrijwel elke supermarkt is volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst verkrijgbaar. Volkoren varianten van pizza's, ...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Wat is het verschil tussen meergranen en volkoren?

Meergranen zegt iets over de hoeveelheid graansoorten die in een product voorkomt. Volkoren zegt iets over de aanwezigheid va...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Hoeveel volkoren boterhammen zijn de ADH vezels?

De Gezondheidsraad adviseert om per 1000kcal 14 gram vezels in te nemen. Als ervan uitgegaan wordt dat iemand 2500 kcal eet o...

Algemeen Algemeen

Waarom is er nog geen pil bedacht die de honger stilt?

Dit is een veelgestelde en interessante vraag. Een pil zou een "gemakkelijke" oplossing zijn voor onze honger. Er zijn zeker ...

Medisch Medisch

Waarom eten we zo graag vet, zout en zoet voedsel?

Waarom we zo graag vet, zout en zoet voedsel eten is voor een deel te verklaren aan de smaak. De zoete smaak van suiker vinde...

Toon meer (519)
Volg ons