Hoeveel vlees wordt er gemiddeld gegeten in Nederland?

Hoeveel vlees wordt er gemiddeld gegeten in Nederland?

Hoewel er steeds meer vegetarische producten op de markt komen, wordt vlees nog steeds dagelijks door veel mensen in Nederland gegeten. Zo wordt er gemiddeld op zes dagen per week vlees gegeten en is de gemiddelde vleesconsumptie 98 gram per dag. Bewerkt vlees bij de warme maaltijd wordt het meest geconsumeerd.

Hoewel vlees wel eiwitten en mineralen bevat die kunnen bijdragen aan de gezondheid, zitten er ook nadelen aan een hoge vleesconsumptie. Met name rood en bewerkt vlees verhoogt het risico op hart- en vaatziektes en kan het een nadelig effect hebben op de cholesterol. Daarom is er door de Gezondheidsraad een aanvaardbare bovengrens van 500 gram vlees per week opgesteld. Voedingsmiddelen die men kan eten als vervanger van vlees zijn bijvoorbeeld ei, vleesvervangers (zoals tofu en tempé) en peulvruchten.

Bericht bewaren
Beoordeel
Aisha Kaars beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Algemeen Algemeen

Welk vlees moet je doorbakken en welke kan je rauw eten?

Vlees dat uit één stuk bestaat mag bij hoge uitzondering rosé gegeten worden. Denk dan aan een heel stuk rundvlees, varkensvl...

Algemeen Algemeen

Wat wordt er het meest gegeten en gedronken in Nederland?

Consumptiecijfers In Nederland wordt door het RIVM door middel van een onderzoek genaamd 'Wat eet Nederland' bijgehouden hoe...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Hoeveel brood eten we in Nederland?

In Nederland worden er gemiddeld per persoon 3,5 sneeën brood per dag geconsumeerd. Het gemiddelde voor mannen ligt net iets ...

Producten Producten

Is wild vlees, zoals hert en haas, gezond?

Wild vlees is gezond en veilig om te eten zolang het, net als bij gewoon vlees afkomstig van gedomesticeerde dieren, met mate...

Algemeen Algemeen

Worden er in Nederland voldoende vezels gegeten?

In Nederland eten volwassenen gemiddeld 20 gram vezels per dag. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Dat komt ongeveer overee...

Toon meer (571)
Volg ons