Wat is sorghum voor graansoort?

Sorghum is een graansoort uit de grassenfamilie. Sorghum kan gebruikt worden in salades, soepen, ontbijtproducten, brood en meer. Het aantal voedingsstoffen in sorghum is vergelijkbaar met die van andere granen zoals tarwe en haver.

Sorghum is van nature glutenvrij, maar kan in aanraking komen met gluten van andere granen zoals tarwe. Bijvoorbeeld omdat ze naast elkaar geteeld worden of verwerkt worden in dezelfde fabriek. Als dit niet het geval is, dan kan sorghum glutenvrij verkocht worden met het logo voor glutenvrij op de verpakking.

Geschreven door

Rabia Kechouch beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Rabia Kechouh

Diëtist i.o.

Mogelijk ook interessant om te weten

Wat voor graansoort is kamut?

Wendy van Doorn
Kamut is een graansoort van de grassenfamilie en is verwant aan de graansoort tarwe. Spelt is een zachte tarwesoort en kamut is een harde tarwesoort. ...

Wat zijn goede alternatieven voor rijst?

Ilse Brand
Rijst is een graansoort die in grote delen van de wereld als belangrijkste voedingsbron dient. Na het oogsten wordt rijst uit de plant gehaald en ontd...

Wat is quinoa?

Rabia Kechouh
Quinoa is eigenlijk geen graansoort, maar het wordt wel op dezelfde manier als graan gebruikt. Het wordt daarom een pseudograan genoemd. Quinoa behoor...

Wat is quinoa voor graansoort?

Rabia Kechouh
Quinoa is een pseudograan. Dit betekent dat het geen graansoort is, maar wel op dezelfde manier gebruikt wordt als graan. Zo kan quinoa gebruikt worde...

Wat is haver voor graansoort?

Rabia Kechouh
Haver is een graansoort en behoort tot de grassenfamilie. Haver wordt vaak gegeten als havermout met melk zodat het een pap wordt. Maar het kan ook ge...
Toon meer (914)
Volg ons