Wat is tarwe?

Wat is tarwe?

Tarwe is een welbekende graansoort uit de grassenfamilie. Samen met maïs is tarwe de meest gegeten graansoort in de wereld. Door kruising en selectie van tarwesoorten zijn er duizenden rassen ontstaan met verschillende eigenschappen.

Volkoren tarwemeel bevat meer vezels dan meel van gierst, teff, quinoa of boekweit. Daarnaast bevat het een goede hoeveelheid van verschillende B-vitamines.

Door de verschillende tarwerassen, kunnen er veel verschillende dingen gemaakt worden met tarwe. Tarwe kan door zijn gluten uitstekend gebruikt worden voor het maken van luchtig brood, pannenkoeken en cakes. Met durumtarwe wordt vaak spaghetti en pasta gemaakt. Verder kan er ook pap gemaakt worden van tarwe.

Bericht bewaren
Beoordeel
Rabia Kechouch beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Wat is het verschil tussen durumtarwe en tarwe?

Tarwe is een graansoort. Door kruising en selectie van tarwesoorten zijn er duizenden tarwesoorten ontstaan. Eén van deze tar...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Is spelt beter dan gewone tarwe?

Spelt en tarwe zijn beide graansoorten, hebben ongeveer dezelfde voedingswaarden en bevatten dezelfde voedingsstoffen. Soms k...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Wat zijn gezonde alternatieven voor tarweproducten?

Tarwe is een graansoort waar onder andere meel en bloem van wordt gemaakt. Volkorentarwe bevat voedingsvezels, vitamines en m...

Producten Producten

Hoe wordt sojasaus gemaakt?

Sojasaus vindt zijn oorsprong in Azië en wordt bijvoorbeeld gebruikt in marinades, dipsauzen en als smaakmaker. Hoe maa...

Producten Producten

Welke soorten glutenvrije pasta bestaan er?

De meeste pastasoorten zijn gemaakt van durum tarwebloem en water. Pasta is niet alleen door de vele vormen verschillend van ...

Toon meer (1043)
Volg ons