Wat is tarwe?

Wat is tarwe?

Tarwe is een welbekende graansoort uit de grassenfamilie. Samen met maïs is tarwe de meest gegeten graansoort in de wereld. Door kruising en selectie van tarwesoorten zijn er duizenden rassen ontstaan met verschillende eigenschappen.

Volkoren tarwemeel bevat meer vezels dan meel van gierst, teff, quinoa of boekweit. Daarnaast bevat het een goede hoeveelheid van verschillende B-vitamines.

Door de verschillende tarwerassen, kunnen er veel verschillende dingen gemaakt worden met tarwe. Tarwe kan door zijn gluten uitstekend gebruikt worden voor het maken van luchtig brood, pannenkoeken en cakes. Met durumtarwe wordt vaak spaghetti en pasta gemaakt. Verder kan er ook pap gemaakt worden van tarwe.

Rabia Kechouch beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Rabia Kechouh, BSc Voeding en diëtiek, Diëtist i.o.

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

VoedingsstoffenVoedingsstoffen

Wat is het verschil tussen durumtarwe en tarwe?

Tarwe is een graansoort. Door kruising en selectie van tarwesoorten zijn er duizenden tarwesoorten ontstaan. Eén van dez...

VoedingsstoffenVoedingsstoffen

Is spelt beter dan gewone tarwe?

Spelt en tarwe zijn beide graansoorten, hebben ongeveer dezelfde voedingswaarden en bevatten dezelfde voedingsstoffen. S...

MedischMedisch

Wat is het effect van suiker bij een gluten-intolerant­i­e­?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden is het belangrijk om te weten of er sprake is van een glutenallergie (coeliaki...

VoedingsstoffenVoedingsstoffen

Wat zijn gezonde alternatieven voor tarweproducten?

Tarwe is een graansoort waar onder andere meel en bloem van wordt gemaakt. Volkorentarwe bevat voedingsvezels, vitamines...

VoedingsstoffenVoedingsstoffen

Wat is haver voor graansoort?

Haver is een graansoort en behoort tot de grassenfamilie. Haver wordt vaak gegeten als havermout met melk zodat het een ...

Toon meer (1089)