Wat is halloumi?

Wat is halloumi?

Halloumi is een witte kaassoort die oorspronkelijk van het eiland Cyprus komt. Het wordt gemaakt van melk van koeien, geiten of schapen en het wordt gecombineerd met stremsels en enzymen. Hierdoor ontstaat een kaas die tussen stevig en zacht in zit.

Halloumi wordt vaak bereid door de kaas in dunne plakken te snijden en te bakken of te grillen. Halloumi wordt ook wel grillkaas genoemd. Deze kaassoort smelt niet in tegenstelling tot vele andere kaassoorten.

Halloumi bevat zo’n 20 gram eiwit per 100 gram, en is daarna ook een bron van calcium, vitamine A en B en de mineralen magnesium en zink.

Aisha Kaars beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Aisha Kaars, BSc Voeding en diëtiek, Diëtist i.o

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Gezond leven Gezond leven

Hoe kan ik voedselverspillin­g tegengaan?

Er wordt gemiddeld 34 kg aan voedsel per persoon per jaar weggegooid. Denk bijvoorbeeld aan brood, zuivel, groenten en f...

Gezond leven Gezond leven

Welk tussendoortje kan ik het beste aan mijn kind geven?

Veel van de tussendoortjes die in de supermarkt te vinden zijn bevatten weinig goede voedingsstoffen (ofwel een lage nut...

Medisch Medisch

Wat is de invloed van overgewicht op ons immuunsysteem?

Er is een duidelijke relatie te zien tussen overgewicht en ons immuunsysteem. Wat is deze relatie precies en wat kun je ...

Gezond leven Gezond leven

Wat is het verschil tussen honger, trek en eetdrang?

Vaak zeggen mensen dat ze honger hebben, terwijl dit niet altijd zo is. Wanneer je maag niet leeg en aan het knorren is,...

Medisch Medisch

Wat doet een voedingspsycholoo­g­?

Een voedingspsycholoog kan je helpen om je eetproblemen op te lossen. Hierbij kun je denken aan problemen zoals emotie e...

Toon meer (1078)