Tryptofaan is een van de twintig aminozuren die gebruikt worden bij de eiwitsynthese. Het is een essentieel aminozuur, dit houdt in dat het niet door het menselijk lichaam gevormd kan worden en dus via de voeding moet worden opgenomen. Tryptofaan komt voor in eiwitrijke voeding zoals melk, kaas, gevogelte en tonijn. Daarnaast komt het voor in onder andere haver, bananen, gedroogde pruimen, brood, pinda’s en chocolade en in sommige soorten zaden.

Bericht bewaren
Mogelijk ook interessant
Wat doet tryptofaan voor je lichaam?
Het essentiële aminozuur tryptofaan wordt door het lichaam omgezet in de stof 5-HTP (5-hydroxytryptofaan). Deze stof spe...
07-01-2021 Voedingsstoffen
Welke voedingsmiddelen helpen tegen nervositeit?
Bij stress of nervositeit kan het eten van omega-3 (vis)olie, vitamine C en magnesium helpen. Omega-3 en vitamine C help...
06-01-2021 Medisch
Wat is de ziekte pellagra?
Pellagra is één van de vitamine deficiëntieziekten. Pellagra ontstaat bij een gecombineerd tekort aan vitamine B3 (ook w...
12-01-2021 Medisch
In welke voeding komt zwavel voor en wat doet het?
Voeding die zwavel bevat Zwavel komt voor in veel van onze voeding, zowel in plantaardige voeding als in dierlijke voed...
16-08-2021 Voedingsstoffen
In welke voeding zit glycyrrhizine en wat doet het?
Glycyrrhizine zit in drop of zoethout thee. De stof glycyrrhizine in deze producten zorgt dat het lichaam vocht vasthoud...
12-02-2021 Voeding
Toon meer (1934)