Wat is tryptofaan en in welke voeding zit het?

Wat is tryptofaan en in welke voeding zit het?

Tryptofaan is een van de twintig aminozuren die gebruikt worden bij de eiwitsynthese. Het is een essentieel aminozuur, dit houdt in dat het niet door het menselijk lichaam gevormd kan worden en dus via de voeding moet worden opgenomen. Tryptofaan komt voor in eiwitrijke voeding zoals melk, kaas, gevogelte en tonijn. Daarnaast komt het voor in onder andere haver, bananen, gedroogde pruimen, brood, pinda’s en chocolade en in sommige soorten zaden.

Bericht bewaren
Beoordeel
Diëtist Simone de Lange beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Wat doet tryptofaan voor je lichaam?

Het essentiële aminozuur tryptofaan wordt door het lichaam omgezet in de stof 5-HTP (5-hydroxytryptofaan). Deze stof speelt e...

Medisch Medisch

Welke voedingsmiddelen helpen tegen nervositeit?

Bij stress of nervositeit kan het eten van omega-3 (vis)olie, vitamine C en magnesium helpen. Omega-3 en vitamine C helpen me...

Medisch Medisch

Wat is de ziekte pellagra?

Pellagra is één van de vitamine deficiëntieziekten. Pellagra ontstaat bij een gecombineerd tekort aan vitamine B3 (ook wel ni...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Wat gebeurt er als je te veel vitamine B3 binnenkrijgt?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat vitamine B3 voorkomt in twee delen. Dit zijn nicotinamide en nicotinezuur. Nicot...

Medisch Medisch

Waarom eten we zo graag vet, zout en zoet voedsel?

Waarom we zo graag vet, zout en zoet voedsel eten is voor een deel te verklaren aan de smaak. De zoete smaak van suiker vinde...

Toon meer (1868)
Volg ons