In welke voedingsmiddelen zit methionine?

In welke voedingsmiddelen zit methionine?

Methionine is een uniek en essentieel aminozuur. Methionine is belangrijk voor de stofwisseling, speelt een grote rol bij de aanmaak van zwavelhoudende moleculen en is belangrijk bij de aanmaak van nieuwe eiwitten in je cellen en spieren.

Essentiële aminozuren zijn aminozuren die het lichaam niet (voldoende) zelf aan kan maken. Daarom is het noodzakelijk dat we methionine binnenkrijgen via onze voeding.

Methionine kan ook als supplement worden ingenomen, dit zijn vaak supplementen in combinatie met zink. Zink wordt door methionine namelijk beter opgenomen in het lichaam.

We kunnen methionine halen uit eiwitrijk voedsel, zoals eieren, vlees en vis. Vooral eieren zijn rijk aan dit aminozuur. Zo bestaat het eiwit van een kippenei voor ongeveer 8% uit zwavelhoudende aminozuren, zoals methionine.

Bericht bewaren
Beoordeel
Terry Schouten beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Wat is methionine?

Methionine is een uniek en essentieel aminozuur. Methionine is belangrijk voor de stofwisseling en speelt een grote rol bij d...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Wat wordt er bedoeld met complete of essentiële eiwitten?

Eiwitten zijn aminozuren. De mens kan sommige aminozuren zelf produceren, maar moet andere uit voedsel halen. De negen aminoz...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Wat zijn de beste eiwitten voor veganisten?

De beste eiwitten voor veganisten zijn eiwitten afkomstig van gevarieerde bronnen. Eiwitten van plantaardige bronnen zijn van...

Medisch Medisch

Kunnen bepaalde voedingsmiddelen helpen tegen angst?

Gezonde voeding is belangrijk voor een goede gemoedstoestand. Zo kan ondervoeding resulteren in verhoogde symptomen van depre...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Wat is L-cysteïne?

L-cysteïne is een van de twintig natuurlijk voorkomende aminozuren en behoort tot de niet-essentiële aminozuren, omdat het li...

Toon meer (514)
Volg ons