Waarom zijn fruitvliegen een gezondheidsrisico?

Fruitvliegen worden aangetrokken door rijp en rottend voedsel. Fruit en groenten, vooral bananen, meloen, tomaten, pompoenen en appels zijn hun favorieten.

Onderzoek toont aan dat fruitvliegen ziektekiemen kunnen overbrengen van een vuil oppervlak naar een schoon oppervlak. Fruitvliegen kunnen bacteriën bij zich dragen van onder andere salmonella, E. coli en listeria. Deze drie kunnen een voedselvergiftiging veroorzaken.

Geschreven door

Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Professor Bink

Vertegenwoordigt gezondeten.nl

Mogelijk ook interessant om te weten

Wat is alcohol precies?

Professor Bink
Alcohol wordt gemaakt door het omzetten van koolhydraten. Dit proces heet gisting of fermentatie. Daarbij worden bijvoorbeeld vruchtensuikers uit drui...

Wat zijn de gezondheidsrisico's bij een calciumtekort?

Professor Bink
Het is erg belangrijk op jonge leeftijd genoeg calcium binnen te krijgen. Bij een calciumtekort op jonge leeftijd loopt men het risico op latere leef...

Waarom eten we zo graag vet, zout en zoet voedsel?

Ilse Brand
Waarom we zo graag vet, zout en zoet voedsel eten is voor een deel te verklaren aan de smaak. De zoete smaak van suiker vinden we instinctief lekker. ...

Waarom is er nog geen pil bedacht die de honger stilt?

Fleur Lassche
Dit is een veelgestelde en interessante vraag. Een pil zou een "gemakkelijke" oplossing zijn voor onze honger. Er zijn zeker producten te vinden die c...

Waarom voegen we zout toe aan kookwater?

Terry Schouten
Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor kan kiezen om natriumchloride, oftewel zout, aan je water toe te voegen wanneer je bijvoorbeeld pasta k...
Toon meer (195)
Volg ons