Heeft bladgoud voedingswaarden?

Bladgoud, of ook wel eetbaar goud genoemd, is een vorm van goud die erg dun is en die wordt gebruikt om voeding mee te versieren. De ingrediënten van eetbaar goud zijn: 96,15% Goud, 3,85% Zilver.

Bladgoud heeft geen voedingswaarden voor het menselijk lichaam. Het bevat geen calorieën, geen koolhydraten, vetten of eiwitten. Het is ook vrij van allergenen en veilig voor mensen met intoleranties zoals voor gluten of lactose. Colloïdaal (eetbaar) goud is een 100% natuurlijk mineraal dat gifvrij is en geen interacties heeft met andere geneesmiddelen. Bovendien wordt deze stof goed verdragen door het lichaam. Je kan het dus gerust eten.

Geschreven door

Diëtist Alicia Izeboud beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Mogelijk ook interessant om te weten

Bevat kalkoenfilet dezelfde voedingswaarden als kipfilet?

Fleur Drost
Kalkoenfilet en kipfilet verschillen qua voedingswaarden. Kalkoenfilet bevat circa 102 kcal per 100 gram en kipfilet circa 133 kcal per 100 gram. Kalk...

Is vers gezonder dan groente en fruit uit de diepvries?

Johnny van Schooneveld
Vers van ver Verse groenten en fruit worden vaak zo snel mogelijk van de oogstlocatie naar de supermarkt gebracht. Voor bepaalde soorten kan dit een ...

Is jonge kaas gezonder dan oude kaas?

Johnny van Schooneveld
Rijping De voedingswaarden van de verschillende soorten kaas verschillen niet erg. De naam van de kaas, jonge kaas, belegen of oud, hangt samen met h...

Kan je voedsel uit blik met een deuk erin nog eten?

Johnny van Schooneveld
Een deuk in een blik heeft geen effect op de voedingswaarden van het product wat erin zit. Hoogstens is een product iets meer geschud en moet je oppas...

Is havermelk een goede vervanger voor koemelk?

Fleur Lassche
Havermelk is geen volledige vervanger voor koemelk. Hier zijn verschillende redenen voor. Dit betekent overigens niet dat havermelk niet gezond zou zi...
Toon meer (486)
Volg ons