Waarom zijn cranberry's gezond?

Cranberry's zijn gezond omdat ze rijk zijn aan verschillende vitamines en mineralen. Ze bevatten onder andere vitamine A, C, E, vitamine B1, B2, B5, B6, B11 en vitamine K. Deze vitamines spelen een belangrijke rol bij verschillende lichamelijke functies zoals groei en het behouden van een goede weerstand, waardoor wij beter bestand zijn tegen indringers die ons ziek kunnen maken. Daarnaast dragen ze bij aan allerlei herstelprocessen binnen ons lichaam.

Naast veel verschillende vitamines bevatten cranberry's tevens de nodige mineralen. Zo zit er in dit kleine besje bijvoorbeeld mangaan, koper, calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor en zink. Deze mineralen zijn essentieel voor een goede functie van allerlei lichamelijke processen zoals bijvoorbeeld het transport van zuurstof, een goede werking van onze hersenen en zenuwen, energielevering en een goede conditie van onze botten.

Door cranberry's onderdeel te maken van je eetpatroon, zorg je voor een rijke aanvulling op je dagelijkse voeding. Verwerk ze bijvoorbeeld in een salade, in een smoothie of door je muesli of havermout.

Geschreven door

Sabrina Porru beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Sabrina Porru

Diëtist i.o.

Mogelijk ook interessant om te weten

Fruit +1

Welk fruit is laag in suikers?

Mireille Bakermans
Alle fruitsoorten zijn rijk aan voedingsstoffen en gezond om te eten. Fruit bevat in verhouding ook weinig calorieën. Wel zit er verschil in het suike...

Waarom is er nog geen pil bedacht die de honger stilt?

Fleur Lassche
Dit is een veelgestelde en interessante vraag. Een pil zou een "gemakkelijke" oplossing zijn voor onze honger. Er zijn zeker producten te vinden die c...

Hoe blijf ik gemotiveerd om gezond te eten en te bewegen?

Alyssa Blok
Het is belangrijk om goed te weten voor jezelf waarom je gezond eet en veel beweegt. Doe je dit om een gezond gewicht te krijgen of te behouden of doe...

Waarom eten we zo graag vet, zout en zoet voedsel?

Ilse Brand
Waarom we zo graag vet, zout en zoet voedsel eten is voor een deel te verklaren aan de smaak. De zoete smaak van suiker vinden we instinctief lekker. ...

Wat is benzoëzuur?

Ilse Brand
Benzoëzuur is een zwak carbonzuur en wordt gebruikt als additief in de voeding. Benzoëzuur wordt dan aangeduid met het E-nummer E210. Benzoëzuur wordt...
Toon meer (512)
Volg ons