Wat is kakifruit?

Een kakivrucht lijkt op een kruising tussen een hele kleine pompoen en een oranje tomaat. Oorspronkelijk afkomstig uit China, worden kakibomen al duizenden jaren gekweekt vanwege hun heerlijke vruchten en prachtig hout. De oranjekleurige vruchten staan bekend om hun zoete, honingachtige smaak.

Hoewel er honderden soorten bestaan, behoren de variëteiten Hachiya en Fuyu tot de meest populaire. Kakifruit bevat veel belangrijke vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, B en C, kalium en mangaan.

Sommige mensen geven er de voorkeur aan simpelweg de binnenkant van beide soorten uit te scheppen, maar de schil is eetbaar. Kakifruit smaakt heerlijk in zowel zoete als hartige gerechten, waaronder havermout, vleesgerechten, gebak en smoothies. Zorg dat ze goed rijp zijn; een onrijpe kakivrucht bevat veel looizuur, wat de smaak wrang maakt.

Geschreven door

Diëtist Desiré van der Kruk beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Desiré van der Kruk

Diëtist & Eigenaresse van Jouwfoodplan.nl

Mogelijk ook interessant om te weten

Hoe kun je kinderen meer fruit en groenten laten eten?

Wendy van Doorn
Volgens de Nederlandse Voedsel Consumptie Peiling van het RIVM haalt maar 19% van de jonge kinderen (2 tot 6 jaar) de aanbevolen dagelijkse hoeveelhei...

Hoe maak je gezond ijs?

Terry Schouten
Gezond ijs maken hoeft niet moeilijk te zijn. Benodigdheden Het enige wat je nodig hebt zijn ijsvormpjes, een blender of staafmixer, fruit (vers of ...

Wat kan in de ochtend eten als ik geen honger heb?

Johnny van Schooneveld
In de ochtend eten kan soms heel lastig zijn. Vooral als je extra vroeg uit de veren moet. Wat kan helpen om toch iets te eten voor het ontbijt? Voedi...

Wat is trek?

Samantha Annaars
Wanneer je al een tijdje niet hebt gegeten kun je trek krijgen. Je kunt ook trek krijgen als je wat lekkers ziet of onder invloed van hormoonschommeli...

Wat is het verschil tussen yoghurt en kwark?

Simone de Lange
Yoghurt en kwark zijn totaal andere producten. Yoghurt is gefermenteerde melk. Voor de fermentatie worden melkzuurbacteriën gebruik die melksuiker omz...
Toon meer (919)
Volg ons