Kokosyoghurt wordt gemaakt van kokosmelk, melkzuurbacteriën en eventuele andere toevoegingen. Bij normale yoghurt wordt koemelk gebruikt. Kokosyoghurt bevat veel calorieën en verzadigd vet. Het advies is om kokosproducten met mate te eten. De voorkeur gaat uit naar magere of halfvolle yoghurt of ongezoete sojayoghurt.
Voedingswaarden
De voedingswaarden van plantaardige kokosyoghurt (van Melkan) per 100 gram zijn:
- 135 kcal
- 12,5 g vet, waarvan 11,4 g verzadigd vet
- 1,2 g eiwit
- 4 g koolhydraten
- 0,8 g vezels
- 14 mg natrium
Voor 100 gram halfvolle yoghurt zijn de voedingswaarden als volgt:
- 50 kcal
- 1,5 g vet, waarvan 1 g verzadigd
- 4,2 g eiwit
- 4,3 g koolhydraten
- 0 g vezels
- 51 mg natrium
Vergelijking
Op een portie van 250 gram krijg je met halfvolle yoghurt bijna 190 kcal minder binnen. Wanneer je eiwitten wilt binnenkrijgen, kun je ook het beste voor de halfvolle yoghurt gaan.
Ook bespaar je jezelf een hoop geld door voor normale yoghurt te kiezen. De meeste kokosvariaties zijn al gauw vele malen duurder dan normale yoghurt. Wanneer je geen zuivel wilt of kan eten blijft een sojavariant de beste optie, niet alleen qua voedingswaarden, maar ook qua uitgaven.