Iedere fruitsoort is gezond, maar er zijn toch enkele uitschieters. In de schil van fruit en net eronder zitten de meeste voedingsstoffen zoals vitamine A, E, kalium en antioxidanten.
Bananen bevatten bijvoorbeeld veel kalium, aardbeien en sinaasappels zijn rijk aan foliumzuur en groene kiwi’s zijn rijk aan voedingsvezels. Hoewel niet alle fruitschillen eetbaar zijn, bevatten ze ook een aanzienlijke hoeveelheid vezels. Zo ziet de harige schil van de kiwi er niet aantrekkelijk uit, maar deze is wel gezond en eetbaar. Ook de schil van een granaatappel, ananas, citroen en watermeloen is eetbaar ondanks dat deze hard, taai en erg bitter smaakt.
Verschillende fruitsoorten dragen bij aan een goede gezondheid, maar het is vooral belangrijk dat je voldoende en gevarieerd fruit eet. Tevens is het belangrijk om de fruitschillen van te voren goed te wassen, evenals je eigen handen. Hiermee maak je het fruit vrij van vuil, stof en eventuele bacteriën zoals pesticiden of bestrijdingsmiddelen.